is thuis in de Gouden Eeuw

In Haarlem begint de Gouden Eeuw! Meesterportrettist Frans Hals vestigde zich hier, evenals andere beroemdheden zoals Jan Steen en Jacob van Ruisdael. Hun meesterwerken, en die van vele andere Haarlemse schilders zijn in het museum te bewonderen.

Ontdek de collectie Ondek de meesters Ondek de meesters Ontdek Frans Hals Ontdek Frans Hals Het museum is gehuisvest in een prachtig monumentaal pand uit 1609 Het museum is gehuisvest in een prachtig monumentaal pand uit 1609

is trots op Kenau

De Haarlemse Kenau Simonsdr Hasselaer (1526-1588) staat dit jaar volop in de belangstelling o.a. door een nieuwe film. Kleine presentatie laat zien wie Kenau was, hoe er tijdens haar leven ruchtbaarheid werd gegeven aan haar heldhaftige optreden en hoe er in de 17de eeuw over haar gedacht werd.

Meer lezen over 'Kenau'? Bekijk hier het inleidende filmpje Bekijk hier het inleidende filmpje Meer lezen over 'Kenau'? Meer lezen over 'Kenau'? Stoere Kenau met het hoofd van Don Pero Stoere Kenau met het hoofd van Don Pero

is op zoek naar junior Frans Hals experts

Junior Frans Hals experts is een landelijk project voor alle leerlingen van groep 7, mogelijk gemaakt door het VSBfonds. Met een digitale les en een werkboekje leren de nieuwe experts op school ‘alles’ over Frans Hals. Daarna kan de hele klas gratis in het museum de schilderijen van Frans Hals in het echt bekijken en een kennisquiz spelen. En met het diploma op zak kan de expert zijn/haar familie rondleiden in het museum (één ouder gratis entree).

Meer weten over het project? Klik hier voor de digitale les Klik hier voor de digitale les Straks zelf een rondleiding geven? Straks zelf een rondleiding geven? Haal je Frans Hals expert diploma Haal je Frans Hals expert diploma

is het Frans Hals Atelier

Het Frans Hals Museum heeft een nieuwe workshopruimte voor jong en oud: het Frans Hals Atelier. Een geweldige plek om te knutselen en te schilderen, je partijtje te vieren maar ook om lezingen bij te wonen. In de schoolvakanties is er een speciaal kinderprogramma.

Lees meer over het Frans Hals Atelier Meer weten over workshops? Meer weten over workshops? Ontdek het Frans Hals Atelier Ontdek het Frans Hals Atelier Workshop voor school? Workshop voor school?

is nog veel meer

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem