Cursus over Haarlemse kunst in de Gouden Eeuw

13 oktober 2017

In deze cursus neemt het Frans Hals Museum i.s.m. Artetcetera de kunst uit Haarlem in de 17de eeuw onder de loep. Haarlem was aan het begin van de 17de eeuw de bakermat van de kunst van de Gouden Eeuw. De onderwerpen die zo typerend zijn voor de Hollandse kunst zoals landschap, stilleven en voorstellingen gebaseerd op het dagelijks leven kwamen in Haarlem het eerst tot bloei. De kunst uit de tijd van Frans Hals, Jacob van Ruisdael en Jan Steen heeft na deze cursus nog weinig geheimen voor u. Ook de verhulde symboliek in ogenschijnlijk realistische taferelen zal u voortaan niet meer ontgaan. Natuurlijk leert u ook de schitterende collectie van het Frans Hals Museum beter kennen.

De middagbijeenkomsten vinden plaats in het Frans Hals Museum, op vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. De data van de bijeenkomsten zijn: 20, 27 oktober | 3, 10, 17, 24 november | 1, 8, en 15 december. De kosten bedragen € 130 euro voor de cyclus van 9 lessen. Opgeven via de website: artetcetera.nl. Meer informatie? Bel 06 1005 7228 (Michiel Kersten).

Begunstigers

• Bank Giro Loterij