Museum doet mee met ´Boek in de Maak´

2 januari 2014

Het Vanitas stilleven van Adriaen van Nieulandt, uit de collectie van het Frans Hals Museum is onderdeel van het project Boek in de Maak door Peter Hecht.
Zou het kunnen? Aan de hand van honderd en enige schilderijen de geschiedenis van de Hollandse schilderkunst vertellen? En zou het mogelijk zijn daarbij alleen maar voorbeelden uit het Nederlands openbaar kunstbezit te gebruiken, zodat er een gedroomde tentoonstelling ontstaat waarvan iedereen desgewenst ook alle gekozen bruiklenen altijd in het echt kan zien? Peter Hecht, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, probeert het eens. Beginnend bij het genre stilleven. Van de vroegste aanzetten uit de 15de eeuw tot en met een video van Ger van Elk neemt hij u mee door een denkbeeldige tentoonstelling van 21 werken uit het Nederlands openbaar kunstbezit. Onderdeel van deze selectie is het Vanitas stilleven van Adriaen van Nieulandt. Kijk op www.verenigingrembrandt.nl waarom Hecht nu juist dit werk selecteerde! Het Boek in de Maak is mogelijk gemaakt door het K.f. Hein Fonds.

Begunstigers

• Bank Giro Loterij