Nieuwe digitale les basis onderwijs beschikbaar

13 januari 2017

Met veel enthousiasme biedt het Frans Hals Museum haar nieuwe, extra interactieve, digitale les aan die gaat over het leven in de Gouden Eeuw. Samen met de docent ontdekken de leerlingen op speelse wijze hoe het er toen écht aan toe ging!

In de les nemen Hendrikje en Cornelis, twee fictieve karakters uit de Gouden Eeuw, de leerlingen mee naar hun tijd. Mick, een fictief karakter uit onze tijd, legt de verbinding met de 21e eeuw. Thema’s die in de les behandeld worden, zijn onder andere ‘arm en rijk’, ‘beroepen’, ‘eten en drinken’ en ‘sociale zorg’ in de Gouden Eeuw. Door filmfragmenten, spellen en opdrachten krijgen de leerlingen op een zeer interactieve manier een introductie op het leven in de Gouden Eeuw. De docentenhandleiding geeft meer achtergrondinformatie en biedt mogelijkheden voor verdieping en klassendiscussies.

De digitale les is gericht op groep 6, 7 en 8 en bevat ongeveer 40 minuten aan lesplezier. De les is ook een optimale voorbereiding op het bezoek aan het Frans Hals Museum. De digitale les is samengesteld in samenwerking met Young Crowds en dankzij steun van onderstaande fondsen.

Les bekijken: klik hier

beschrijving