Prinses Viktória de Bourbon Parme opent tentoonstelling

8 november 2016

Op vrijdag 11 november opende HKH Prinses Viktória de Bourbon Parme-Cservenyák de tentoonstelling Hollandse meesters uit Boedapest. Topstukken uit het Szépmüvészeti Múzeum in het Frans Hals Museum. Tot en met 12 februari 2017 toont deze tentoonstelling ruim 80 werken van Hollandse meesters uit een van de mooiste collecties ter wereld, die van het Szépmüvészeti Múzeum in Boedapest. Prinses Viktória is van Hongaarse afkomst en gehuwd met de Nederlandse prins Jaime de Bourbon Parme, zoon van prinses Irene.

Om 16 uur werd HKH prinses Viktória ontvangen in het museum waar zij een preview kreeg met de Hongaarse ambassadeur in Nederland de heer András Kocsis, de Nederlandse ambassadeur in Hongarije de heer H. Gajus Scheltema en de wethouder cultuur Jur Botter. Directeur Ann Demeester van het Frans Hals Museum ontving hen samen met de directeur van het Szepmuvezseti Muzeum, de heer László Baán. Daarna vertrok het gezelschap naar de Nieuwe Kerk voor het officiële programma waarbij onder anderen de ambassadeurs spraken en prinses Viktória de openingshandeling verrichtte.

beschrijving

Begunstigers