Stagiair gezocht!

6 december 2017

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem zoekt vanaf februari 2018 een:

Stagiair/werkervaringsplek fondsenwerving & relatiebeheer (m/v)
(maximaal 32 uur per week voor minimaal 4 maanden)

De stagiair fondsenwerving & relatiebeheer:
• Ondersteunt de Coördinator fondsenwerving & relatiebeheer en draagt bij aan de toekomst van het museum door te zorgen voor voldoende externe financiële middelen, draagvlak, een gedegen geefstructuur voor particulieren en een structureel goede relatie met fondsen en zakelijke partners (sponsoring en verhuur);
• Assisteert bij het schrijven en de totstandkoming van fondsaanvragen en rapportages;
• Assisteert in de voorbereiding van, en is aanwezig bij relatieontvangsten;
• Denkt mee en werkt aan een beleid voor zakelijke verhuur van ruimtes in het museum;
• Doet research naar potentiële bedrijven, fondsen en particulieren;
• Leert werken met en gebruiken van de relatiedatabase van het museum (CRM Perfectview).

Als stagiair fondsenwerving & relatiebeheer:
• Doe of deed je een studie op HBO- of WO-niveau in de richting van cultuurwetenschappen, (kunst)geschiedenis, communicatiewetenschap, museumstudies of bedrijfskunde;
• Heb je een interesse in communicatie, development, eventmanagement en bedrijfskunde;
• Heb je uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden in het Nederlands;
• Ben je accuraat en discreet, resultaatgericht en zelfstandig;
• Ben je commercieel, stressbestendig, flexibel en leergierig;
• Ben je sociaal, gastvrij en representatief;
• Beheers je Microsoft Office. Ervaring met een CRM systeem is een pré.

Wij bieden de stagiair fondsenwerving & relatiebeheer:
Een leerzame, uitdagende en gevarieerde stage/werkervaringsplek in een middelgrote culturele organisatie die volop in beweging is. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid en de functie biedt ruimte voor verdieping en ontwikkeling binnen een opkomende discipline van de culturele sector. Wij bieden een stagevergoeding (bij een stageplaats) of een vrijwilligersvergoeding (bij een werkervaringsplaats).

Je kunt tot en met 20 december 2017 reageren door jouw motivatiebrief met CV te sturen naar vacatures@franshalsmuseum.nl o.v.v. Vacature fondsenwerving & relatiebeheer.

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Emma Swaan (coördinator fondsenwerving & relatiebeheer) via e.swaan@franshalsmuseum.nl of 023-5115828.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Begunstigers

• Bank Giro Loterij