BankGiro Loterij

Ruim 2 ton voor Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem!

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem ontvangt sinds 2008 een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro van de BankGiro Loterij. Dit jaar komt daar 15.191 euro bovenop, dankzij deelnemers die aangeven specifiek voor ons museum mee te doen. Van deze loten gaat maandelijks de helft direct naar het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem. De bijdrage werd bekend gemaakt tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam.

Op het BankGiro Loterij Goed Geld Gala ontvingen in totaal 66 culturele organisaties een schenking.
Voor culturele instellingen in Haarlem extra groot feest Professor Robbert Dijkgraaf verraste het Teylers Museum namens de BankGiro Loterij met een extra bijdrage. Het museum gaat een groot deel van de schenking gebruiken om haar topstuk weer tot leven te brengen: de Grote Elektriseermachine. De Kathedrale Basiliek Sint Bavo ontving een eenmalige schenking om het gebouw publieksvriendelijker te maken.

Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kon de loterij dit jaar een recordbedrag 66,9 miljoen euro schenken aan musea en andere culturele instellingen. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen gemiddeld 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Daarnaast ontvangen de deelnemers de BankGiro Loterij VIPkaart.

Sinds 2002 kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 855 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de Postcode Loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Ook het museum steunen?
Speelt u mee met de BankGiro Loterij? Dan kunt u aangeven naar welk museum uw bijdrage gaat. Via 0900 3001600 kunt u aangeven dat u voor het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem wil meespelen. Uw steun maakt het onder meer mogelijk dat de regentenstukken van Frans Hals worden gerestaureerd. Voor meer informatie en om ook voor het museum mee te spelen klik hier.

Speel ook met de BankGiro Loterij en steun het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem!

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem