Evenementen

UITmarkt

We zijn aanwezig op de UITmarkt – 26, 27 augustus in Amsterdam. Daar zullen we de najaarstentoonstelling De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw promoten.
Kom langs en doe mee met onze winactie. De UITmarkt vindt dit jaar plaats rond het Oosterdok.

Haarlem Cultuur Festival / Open Monumentendagen

Op 9 en 10 september vindt het Haarlem Cultuur Festival plaats. Alle culturele instellingen van Haarlem zetten de deuren weer open!

Voor kinderen zijn er op beide dagen gratis DaDa-doeboekjes bij de tentoonstelling Humor. 101 jaar lachen om kunst, speurtochten en kleurplaten in het museumcafé.
Op zondag 10 september staat er van 12 – 16 uur een knutseltafel klaar en kunnen er collages gemaakt worden. Opgeven is niet nodig.

Gratis lezing
Joost Pollmann – creatief directeur van de Stripdagen Haarlem, organisator van talrijke tentoonstellingen, publicist in kranten en tijdschriften en 'stripprofessor’- verzorgt op zondag 10 september om 14 uur een gratis lezing bij de tentoonstelling Humor. 101 jaar lachen om kunst. Hij presenteert zijn uitgebreide collectie van kunstwerken-in-beeldverhalen. Veel kunstwerken zijn door hedendaagse kunstenaars als inspiratiebron gebruikt, ‘verstript’, bewerkt. Dat levert amusant en interessant werk op, maar Joost zet er ook zijn vraagtekens bij.

Reserveren
14 uur Frans Hals Atelier, Frans Hals Museum. Graag reserveren per e-mail bij boekhandel Atheneum of bij het museum.

Na afloop neemt Joost Pollmann deelnemers mee door het museum.
De lezing wordt georganiseerd i.s.m. boekhandel Atheneum.

De Hallen Haarlem is op 9 en 10 september gratis te bezoeken. In het Frans Hals Museum gelden de normale entree prijzen.

Meer informatie over het Haarlem Cultuur Festival klik hier.

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem