Evenementen

Zondag 30 april Tulpomania bierproeverij en rondleiding

Zondag 30 april staat ook in het teken van bier in het museum. Op veel schilderijen uit de collectie is er een link te vinden met bier, van bierbrouwers, bierbrouwerijen tot dronken boeren. Michiel Kersten vertelt u er graag meer over.

In samenwerking met Jopenbier organiseren we op zondag 30 april een speciale Tulpomania proeverij in het Frans Hals Museum.

De Tulpomania proeverij gaat over de Gouden Eeuw toen bier een grote rol speelde in Nederland en ervoor zorgde dat een stad als Haarlem succesvol was. Jopenbier heeft de brouwtraditie weer in ere hersteld toen in 1994 het Jopen Hoppenbier naar eeuwenoud recept werd gebrouwen. Daarna volgden er nog meer bieren naar traditioneel recept gevolgd door nieuwe recepturen. Tijdens de proeverij wordt er meer verteld over de traditionele bieren van Jopenbier en leert u meer over de bierhistorie van Haarlem.

Inhoud arrangement à € 24,50:
Proeverij met drie proefglazen Jopenbier
Een flesje Jopenbier om mee naar huis te nemen
Entree en een exclusieve rondleiding door het museum met gids

Voor meer informatie en aanmelden klik hier

beschrijving

Zondag 30 april Bloemschikdemonstratie op zaal

Bloemsierkunstenaar Paul Wijkmeijer verzorgt op zondag 30 april om 12.30 uur een bloemschikdemonstratie in zaal 16. Hij laat u graag de fijne kneepjes van het vak zien.
En mocht u nog meer willen leren: geef u op voor de workshop op 6 mei.

Zaterdag 6 mei Workshops Bloemschikken

Op Zaterdag 6 mei verzorgt Paul Wijkmeijer twee exclusieve bloemschikworkshops. Eerst neemt hij u mee door het museum om te kijken naar de boeketten, daarna gaat u zelf aan de slag. Samen met Paul en zijn team maakt u een handgebonden boeket. Uiteraard neemt u het boeket en de vaas mee naar huis.

Datum zaterdag 6 mei
Start Workshop 1 om 11 uur, workshop 2 om 14 uur
Locatie Frans Hals Atelier

Kosten € 50,- inclusief koffie/thee en iets lekkers, vaas en bloemen, exclusief entree museum á € 12,50 te voldoen aan de kassa van het museum
Reserveren T 023 5115853 of per e-mail

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem