Evenementen

YUMMY FOOD ART – TE MOOI OM OP TE ETEN?

De tentoonstelling A Global Table nodigt de bezoeker uit om kritische vragen te stellen bij de herkomst van afgebeelde voedselproducten. Wat zegt ons voedsel over ons? Vanaf de 15e eeuw bracht de import van ‘nieuwe’ producten als koffie, suiker, tomaten, aardappelen en maïs een radicale verandering in de eetgewoonten van onze voorouders. Deze nieuwe en toen exotische voedselsoorten veranderden de Europese tafel definitief.

We willen voortaan steeds meer weten over wat we eten en waar het vandaan komt. Deze aandacht voor ons voedsel uit zich ook online in allerhande foodblogs en food art. Het museum daagt u uit om eetbare kunstwerken te maken met de ingrediënten op uw bord en deze met ons te delen. De meest bijzondere inzendingen worden beloond met een maaltijd in het museum.

Actievoorwaarden
Meedoen? Deel op Instagram uw eetbare kunstwerk en vermeld de hashtag #theglobaltable. Een selectie van de beste foto’s verschijnt op onze social media. Inzenden kan t/m 20 december 2017.

Maandelijks wordt een winnaar bekend gemaakt. De winnende deelnemers worden (met ieder een introducé) uitgenodigd in het museum voor een unieke wereldbrunch in een van de museumzalen, verzorgd door STAAL Haarlem. De brunch zal plaatsvinden op zondag 7 januari van 11:00 – 12:30 uur.
Bron foto: Sandwich Artist

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem