Kinderen

Vrolijke Frans

Vrolijke Frans op zondag

beschrijving

KIJK, ONTDEK & DOE!
Het Frans Hals Museum biedt elke zondagmiddag vanaf 14.00 uur een Vrolijke Frans programma speciaal voor jou en je (groot)ouders. Bekijk samen de schilderijen in het museum. Ontdek door de leuke opdrachten interessante wetenswaardigheden. En ga daarna met z’n allen aan de slag in het prachtige Frans Hals Atelier. Je kunt kiezen uit meerdere opdrachten en knutselactiviteiten. Voor € 5,- per familie (Exclusief toegang volwassenen, de toegang voor kinderen is gratis. Minimaal 1 volwassene, maximaal 4 kinderen). Aanmelden bij de kassa van het museum. Reserveren is niet nodig.

Kindercursus: Hoe word ik een schilderijenspecialist?

beschrijving

Leer in 8 lessen alles over schilderijen. Elke cursusmiddag behandelt een ander thema: schilderen op doek of paneel, verf en verfstoffen, kleuren, penseelstreken, beweging, perspectief, restaureren en lijsten. De cursusmiddag begint met een korte wandeling door het museum. Daarna volgt een workshop waarin de kijkervaringen op een creatieve manier verwerkt worden. Dat kan in de vorm van proefjes met verf en penselen of door het maken van een werkstuk.
De cursus wordt gegeven door Rian Peeperkorn en Annette Vorderhake, beide ervaren museumdocenten en zijn geschikt voor kinderen van 7 – 12 jaar. Kinderen kunnen zich per keer aanmelden of een knipkaart kopen voor alle acht keer. Voor het hele programma klik hier.

Wanneer: zaterdag 20, 27 september, 4, 25 oktober, 1, 8, 15 en 22 november
Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur
Voor wie: kinderen van 7 tot 12 jaar
Kosten: per keer : € 10,00 of voor alle acht keer € 60,00
Voor meer informatie en reserveren kunt u contact opnemen met Judith Reitsma-Harren of Annejet Houck, T 023 5115853 of per e-mail. Graag bij uw aanmelding de naam en leeftijd van het kind en uw (mobiele) telefoonnummer vermelden.

Gratis kinderaudiotour

Voor kinderen van ca. 8 – 12 jaar is er een speciale kinderaudiotour! Bij de audiotour krijgen de kinderen een speciaal opdrachtenboekje. Voor de juiste antwoorden kunnen ze een e-mail sturen en maken zo kans op een prijs.

beschrijving

Speurtocht

Voor speurneuzen van 5 tot 12 jaar zijn er bij de balie van het Frans Hals Museum diverse gratis speurtochten te krijgen. Na afloop kan je kijken of de antwoorden goed zijn en krijg je een kleine verrassing. Vraag ook naar de speciale Frans Hals kleurplaat!

Verjaardagsfeestje

Vier je verjaardagsfeest in het Frans Hals Museum!
beschrijving Wil je met je vriendjes of vriendinnetjes een verjaardagspartijtje vieren in het Frans Hals Museum? Dat kan! Op woensdagmiddag, in het weekend of in de schoolvakanties.
Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten en onderwerpen, bijvoorbeeld: Grote hoeden en prachtige kragen.
Samen met een museumgids ga je eerst in het museum kijken naar schilderijen van uitgedoste dames met prachtige kragen of deftige mannen met grote hoeden en daarna ga je zelf een kraag of hoed maken en versieren. Natuurlijk is het leuk om van het resultaat een mooie groepsfoto te maken!

Het poppenhuis
In het Frans Hals Museum staat een prachtig poppenhuis. Het ziet er uit als een 18de-eeuws grachtenhuis. In de twaalf kamers staan duizend en een verschillende voorwerpen: stoelen, tafels, bedden, pannen, potten, een fornuis. Er hangen schilderijen aan de muren en in de kasten staan echte (kleine) boeken. In het poppenhuis wonen nu nog drie volwassen mensen en een poes.
Eerst ga je met een museumgids het poppenhuis goed bekijken. Hoe leefden mensen vroeger en wat zijn de verschillen met een modern huis? Dan kun je samen met je verjaardagsgasten zelf aan de slag: je kunt bijvoorbeeld nieuwe bewoners voor het poppenhuis maken, of een eigen poppenhuiskamer inrichten.

beschrijving

Schilderen
Houd je van schilderen? Ben je bijvoorbeeld gek van paarden, rovers, monsters, spinnen, prinsen of prinsessen? Er zijn heel veel onderwerpen mogelijk. In overleg kan een programma worden gemaakt precies zoals jij het leuk vindt. Het uitgangspunt is altijd dat je eerst met een museumgids inspiratie op doet in het museum en dan gezellig met z’n allen aan de slag gaat.

  • Aantal: maximaal 12 kinderen en 2 begeleiders
  • Leeftijd: 7 t/m 11 jaar
  • Tijdstip: in overleg, het partijtje duurt 2 uur
  • Kosten: € 125,- (inclusief entree, begeleiding, materiaal, limonade en iets lekkers)

Informatie en reservering:

Voor meer informatie en het reserveren van een verjaardagsfeestje kunt u contact opnemen met Judith Reitsma-Harren of Annejet Houck, T 023 5115853 of per e-mail.

Het Frans Hals Atelier is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem