Kinderen

Familie plezier in het Frans Hals Museum: Studio HaHaHals

beschrijving

Weet jij dat je om oude schilderijen ook kunt lachen? Het is niet allemaal zo serieus. Sommige kunstenaars stopten grapjes in hun schilderijen, anderen schilderden vrolijke mensen. Frans Hals was daar heel goed in. Hij wordt daarom ook wel de meester van de lach genoemd.

Kruip in de huid van een 17e-eeuws personage en maak een grappig groepsportret in onze fotostudio.
Door middel van leuke kleding, gekke voorwerpen en een schilderachtige 3D-setting breng jij de personages weer tot leven en komen zij terecht in heel vreemde situaties.
Maak jij de leukste foto?

 • Kies een personage
 • Kies kleding en attributen
 • Plaats je mobiel in de houder
 • Klaar? Stap in het schilderij en maak een foto
 • Deel je foto op social media met #hahahals

Studio HaHaHals is mede mogelijk met steun van de Vrienden van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

Kom speuren in het museum

beschrijving

Voor speurneuzen van 5 tot 12 jaar zijn er bij de balie van het Frans Hals Museum diverse gratis speurtochten te krijgen. Na afloop kan je kijken of de antwoorden goed zijn en krijg je een kleine verrassing.
Tijdens de vakantie liggen er ook kleurplaten klaar in het museumcafé.

Verjaardagsfeestje

Vier je verjaardagsfeest in het Frans Hals Museum!
beschrijving Wil je met je vriendjes of vriendinnetjes een verjaardagspartijtje vieren in het Frans Hals Museum? Dat kan! Op woensdagmiddag, in het weekend of in de schoolvakanties.
Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten en onderwerpen, bijvoorbeeld: Grote hoeden en prachtige kragen.
Samen met een museumgids ga je eerst in het museum kijken naar schilderijen van uitgedoste dames met prachtige kragen of deftige mannen met grote hoeden en daarna ga je zelf een kraag of hoed maken en versieren. Natuurlijk is het leuk om van het resultaat een mooie groepsfoto te maken!

Het poppenhuis
In het Frans Hals Museum staat een prachtig poppenhuis. Het ziet er uit als een 18de-eeuws grachtenhuis. In de twaalf kamers staan duizend en een verschillende voorwerpen: stoelen, tafels, bedden, pannen, potten, een fornuis. Er hangen schilderijen aan de muren en in de kasten staan echte (kleine) boeken. In het poppenhuis wonen nu nog drie volwassen mensen en een poes.
Eerst ga je met een museumgids het poppenhuis goed bekijken. Hoe leefden mensen vroeger en wat zijn de verschillen met een modern huis? Dan kun je samen met je verjaardagsgasten zelf aan de slag: je kunt bijvoorbeeld nieuwe bewoners voor het poppenhuis maken, of een eigen poppenhuiskamer inrichten.

beschrijving

Schilderen
Houd je van schilderen? Ben je bijvoorbeeld gek van paarden, rovers, monsters, spinnen, prinsen of prinsessen? Er zijn heel veel onderwerpen mogelijk. In overleg kan een programma worden gemaakt precies zoals jij het leuk vindt. Het uitgangspunt is altijd dat je eerst met een museumgids inspiratie op doet in het museum en dan gezellig met z’n allen aan de slag gaat.

 • Aantal: maximaal 12 kinderen en 2 begeleiders
 • Leeftijd: 7 t/m 11 jaar
 • Tijdstip: in overleg, het partijtje duurt 2 uur
 • Kosten: € 125,- (inclusief entree, begeleiding, materiaal, limonade en iets lekkers)

Informatie en reservering:

Voor meer informatie en het reserveren van een verjaardagsfeestje kunt u contact opnemen met Judith Reitsma-Harren, T 023 5115853 of per e-mail.

Het Frans Hals Atelier is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Begunstigers

 • Bank Giro Loterij
 • Mondriaanfonds
 • Haarlem