Kinderen

Krokusvakantie Kleurwedstrijd

beschrijving

Kom kleuren in de krokusvakantie en maak kans op een mooie prijs!
Tijdens de krokusvakantie organiseert het Frans Hals Museum een kleurwedstrijd voor kinderen vanaf 4 jaar met kans op mooie prijzen! Van dinsdag 21 februari t/m zondag 26 februari in de krokusvakantie staat de kleurtafel in het museum klaar voor de creatievelingen. De kleurplaat is gebaseerd op het schilderij ‘Vrolijk Gezelschap’ van Willem Buytewech uit 1615, te zien in de tentoonstelling Hollandse meesters in Boedapest. Ben jij die onontdekte kunstenaar die wij zoeken? Kom met je familie, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes naar het museum en laat je talent zien!

Winnaars ‘Zoek Jezelf’ Kerstvakantie

Het is zover, de winnaars van ‘Zoek Jezelf’ zijn bekend!
In de kerstvakantie konden kinderen zich weer verkleden en hun evenbeeld in het Frans Hals Museum gaan zoeken. Het museum veranderde in een levend schilderij. Een keukenmeid hier, een gekke nar daar, foto maken en klaar!
Er waren zo veel foto’s opgestuurd dat het verschrikkelijk moeilijk was om drie winnaars te kiezen, daarom hebben we er vier. Gefeliciteerd aan deze vier toppers: Timme van Dijk, Roef Krijnen, Isa Bosch en Adriaan van Bree!

      

Kom speuren in het museum

beschrijving

Voor speurneuzen van 5 tot 12 jaar zijn er bij de balie van het Frans Hals Museum diverse gratis speurtochten te krijgen. Na afloop kan je kijken of de antwoorden goed zijn en krijg je een kleine verrassing.
Tijdens de vakantie liggen er ook kleurplaten klaar in het museumcafé.

Verjaardagsfeestje

Vier je verjaardagsfeest in het Frans Hals Museum!
beschrijving Wil je met je vriendjes of vriendinnetjes een verjaardagspartijtje vieren in het Frans Hals Museum? Dat kan! Op woensdagmiddag, in het weekend of in de schoolvakanties.
Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten en onderwerpen, bijvoorbeeld: Grote hoeden en prachtige kragen.
Samen met een museumgids ga je eerst in het museum kijken naar schilderijen van uitgedoste dames met prachtige kragen of deftige mannen met grote hoeden en daarna ga je zelf een kraag of hoed maken en versieren. Natuurlijk is het leuk om van het resultaat een mooie groepsfoto te maken!

Het poppenhuis
In het Frans Hals Museum staat een prachtig poppenhuis. Het ziet er uit als een 18de-eeuws grachtenhuis. In de twaalf kamers staan duizend en een verschillende voorwerpen: stoelen, tafels, bedden, pannen, potten, een fornuis. Er hangen schilderijen aan de muren en in de kasten staan echte (kleine) boeken. In het poppenhuis wonen nu nog drie volwassen mensen en een poes.
Eerst ga je met een museumgids het poppenhuis goed bekijken. Hoe leefden mensen vroeger en wat zijn de verschillen met een modern huis? Dan kun je samen met je verjaardagsgasten zelf aan de slag: je kunt bijvoorbeeld nieuwe bewoners voor het poppenhuis maken, of een eigen poppenhuiskamer inrichten.

beschrijving

Schilderen
Houd je van schilderen? Ben je bijvoorbeeld gek van paarden, rovers, monsters, spinnen, prinsen of prinsessen? Er zijn heel veel onderwerpen mogelijk. In overleg kan een programma worden gemaakt precies zoals jij het leuk vindt. Het uitgangspunt is altijd dat je eerst met een museumgids inspiratie op doet in het museum en dan gezellig met z’n allen aan de slag gaat.

  • Aantal: maximaal 12 kinderen en 2 begeleiders
  • Leeftijd: 7 t/m 11 jaar
  • Tijdstip: in overleg, het partijtje duurt 2 uur
  • Kosten: € 125,- (inclusief entree, begeleiding, materiaal, limonade en iets lekkers)

Informatie en reservering:

Voor meer informatie en het reserveren van een verjaardagsfeestje kunt u contact opnemen met Judith Reitsma-Harren, T 023 5115853 of per e-mail.

Het Frans Hals Atelier is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem