Kinderen

Herfstvakantie: KOM JE VERKLEDEN EN 'ZOEK JEZELF’

Van Zaterdag 15 t/m zondag 23 oktober (m.u.v. maandag 17 oktober) gloednieuwe activiteit voor kinderen in de herfstvakantie! Ben je tussen de 5 en 11 jaar oud: kom je dan verkleden en ga met je (groot)ouders op zoek naar 'jezelf’ op een schilderij in het museum.

Hoe werkt dat dan?
Verkleed je bijvoorbeeld als rijke dame, marktvrouw of kapitein en ga op zoek naar 'jezelf’ het museum in.

'Selfie’ fotowedstrijd
Als je je tweelingbroer of -zus gevonden hebt maakt je mama, opa, zus of een ander een foto van jou met het schilderij. Je mag natuurlijk ook een selfie maken. De leukste drie foto’s winnen een mooie prijs! Stuur deze foto op naar: reserveringen@franshalsmuseum.nl, dan kom jij samen met alle andere kinderen op de website. Ten slotte krijg je na afloop een kleine verrassing!

Zien we jou met je ouders, grootouders of andere familie en vrienden in het Frans Hals Museum? Jullie zijn meer dan welkom, aanmelden is niet nodig. Gratis voor kinderen.
Voor informatie: reserveringen@franshalsmuseum.nl of T 023-5115775

Gratis Poppenhuis kinderaudiotour

Voor kinderen van ca. 8 – 12 jaar is er een speciale kinderaudiotour! Loop met Trijntje, dokter Ludeman en Karel de Kater door het museum en luister naar een verhaal over het poppenhuis van Sara Rothé en het leven van vroeger. De audiotour is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de Stichting Dorodarte.

Kom speuren in het museum

beschrijving

Voor speurneuzen van 5 tot 12 jaar zijn er bij de balie van het Frans Hals Museum diverse gratis speurtochten te krijgen. Na afloop kan je kijken of de antwoorden goed zijn en krijg je een kleine verrassing.
Tijdens de vakantie liggen er ook kleurplaten klaar in het museumcafé.

Verjaardagsfeestje

Vier je verjaardagsfeest in het Frans Hals Museum!
beschrijving Wil je met je vriendjes of vriendinnetjes een verjaardagspartijtje vieren in het Frans Hals Museum? Dat kan! Op woensdagmiddag, in het weekend of in de schoolvakanties.
Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten en onderwerpen, bijvoorbeeld: Grote hoeden en prachtige kragen.
Samen met een museumgids ga je eerst in het museum kijken naar schilderijen van uitgedoste dames met prachtige kragen of deftige mannen met grote hoeden en daarna ga je zelf een kraag of hoed maken en versieren. Natuurlijk is het leuk om van het resultaat een mooie groepsfoto te maken!

Het poppenhuis
In het Frans Hals Museum staat een prachtig poppenhuis. Het ziet er uit als een 18de-eeuws grachtenhuis. In de twaalf kamers staan duizend en een verschillende voorwerpen: stoelen, tafels, bedden, pannen, potten, een fornuis. Er hangen schilderijen aan de muren en in de kasten staan echte (kleine) boeken. In het poppenhuis wonen nu nog drie volwassen mensen en een poes.
Eerst ga je met een museumgids het poppenhuis goed bekijken. Hoe leefden mensen vroeger en wat zijn de verschillen met een modern huis? Dan kun je samen met je verjaardagsgasten zelf aan de slag: je kunt bijvoorbeeld nieuwe bewoners voor het poppenhuis maken, of een eigen poppenhuiskamer inrichten.

beschrijving

Schilderen
Houd je van schilderen? Ben je bijvoorbeeld gek van paarden, rovers, monsters, spinnen, prinsen of prinsessen? Er zijn heel veel onderwerpen mogelijk. In overleg kan een programma worden gemaakt precies zoals jij het leuk vindt. Het uitgangspunt is altijd dat je eerst met een museumgids inspiratie op doet in het museum en dan gezellig met z’n allen aan de slag gaat.

  • Aantal: maximaal 12 kinderen en 2 begeleiders
  • Leeftijd: 7 t/m 11 jaar
  • Tijdstip: in overleg, het partijtje duurt 2 uur
  • Kosten: € 125,- (inclusief entree, begeleiding, materiaal, limonade en iets lekkers)

Informatie en reservering:

Voor meer informatie en het reserveren van een verjaardagsfeestje kunt u contact opnemen met Judith Reitsma-Harren, T 023 5115853 of per e-mail.

Het Frans Hals Atelier is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem