Museumwinkel

De winkel van het Frans Hals Museum biedt een ruim assortiment cadeau artikelen voor iedere smaak. De Museumwinkel is gelegen bij de entree van het museum. Ook zonder museumkaartje kunt u er vrijblijvend even binnenlopen.

    

U vindt er o.a. altijd leuke cadeautjes voor kinderen, een grote collectie sjaals, sieraden, mappen, opschrijfboekjes en mokken. Blikvanger in de winkel is de grote collectie replica glazen uit de Gouden Eeuw en de vele artikelen die te maken hebben met Haarlem Bloemenstad. Dit voorjaar staat de winkel in het teken van bloemen. Van prachtige blikjes, mappen, brillenkokers, kaarten tot sjaals; alles is gedecoreerd met bloemen. De tulpenvaas is een van de best verkochte artikelen uit de museumwinkel.

Boeken en kaarten
Natuurlijk ontbreken kunstboeken en kaarten niet. Bij elke tentoonstelling verschijnt een prachtige full colour catalogus. Deze is zowel in het Nederlands als in het Engels te verkrijgen in onze museumwinkel. Daarnaast biedt de winkel een ruime keuze aan boeken over de Gouden Eeuw en natuurlijk Frans Hals

Exclusieve tulpenvazen
De tulpentegelserie vormt in de museumwinkel een heel bijzondere collectie en is in opdracht van Dianthus International vervaardigd. Dianthus International is een Nederlands bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in de levering van bloemen en planten aan boord van cruiseschepen wereldwijd. De tulpentegelserie maakt deel uit van de Dutch-design collectie van Royal Goedewaagen. Keramiek van Royal Goedewaagen, sinds 1610 één van de oudste aardewerk-fabrieken van Nederland kenmerkt zich door een authentiek productieproces met een ambachtelijke kwaliteit. De tulpendecoraties zijn gemaakt door Annelies Vessies, en het ontwerp van de tulpentegel is van Robert Bronwasser, de vazen zijn exclusief verkrijgbaar op alle schepen van Holland America Line en in Nederland exclusief bij de winkel van het Frans Hals Museum!

              

De winkel wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers van de Vrienden van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem