Rondleidingen & groepen

Groep aanmelden

Groepen (15 personen en meer) verzoeken wij contact op te nemen met T 023 5115775 of per e-mail. Dit geldt ook voor gidsen of rondleid(st)ers die zelf met een groep naar het museum komen. Vult u alstublieft de aangegeven velden goed in.
Wij adviseren een groep van maximaal 15 personen samen te stellen. De zalen in het museum zijn soms te klein om een grotere groep optimaal te laten genieten van de schilderijen.

Rondleidingen

Onze ervaren rondleid(st)ers vertellen u graag over Frans Hals en de Gouden Eeuw. U kunt van te voren een keuze maken welke rondleiding u graag wilt volgen. U kunt kiezen uit de volgende thema’s:

  • Algemene rondleiding langs de hoogtepunten van het museum
  • 16e- en 17e-eeuwse schilderkunst
  • Schilderkunst in Haarlem rond 1600
  • Frans Hals en de schuttersportretten

Tarieven rondleiding 60 minuten
Nederlandse rondleiding op werkdagen: € 65,00
Nederlandse rondleiding op zaterdag en zondag: € 70,00
Rondleiding in Engels, Duits, Frans, Italiaans, Turks en Spaans op werkdagen: € 75,00
Rondleiding in Engels, Duits, Frans, Italiaans, Turks en Spaans op zaterdag en zondag:
€ 85,00

Nieuw: verdiepende rondleiding van 90 minuten
Meer willen weten over een specifiek onderwerp of een rondleiding volgen die meer nog dieper ingaat op bijvoorbeeld Frans Hals? Boek de verdiepende rondleiding van 90 minuten.

Nederlandse rondleiding op werkdagen: € 90,00
Nederlandse rondleiding op zaterdag en zondag: € 95,00
Rondleiding in Engels, Duits, Frans, Italiaans, Turks en Spaans op werkdagen: € 100,00
Rondleiding in Engels, Duits, Frans, Italiaans, Turks en Spaans op zaterdag en zondag:
€ 110,-

Het is mogelijk om met uw groep vanaf 10.00 uur het museum te bezoeken. Voor informatie over een bezoek voor openingstijd graag even contact met ons opnemen over de mogelijkheden en kosten.

De toegangsprijs voor het museum is daarbij niet inbegrepen. Groep maximaal 15 personen, duur 1 uur. Meer informatie T 023 511 5775 of per e-mail. Vult u alstublieft de aangegeven velden goed in.

Zaalverhuur

Het is mogelijk de workshopruimte het 'Frans Hals Atelier’ per uur of per dagdeel te huren. Voor meer informatie – ook over eventuele huur van andere zalen in het museum – kunt u contact opnemen met T 023 5115853 of per e-mail. Vult u alstublieft de aangegeven velden goed in.

Touringcars

In- en uitstappen kan aan de Gasthuisvest / hoek Groot Heiligland. De chauffeur mag stoppen om de bezoekers van het museum uit te laten stappen als hij daarna maar direct wegrijdt. Bussen kunnen geparkeerd worden aan de Dreef (dichtst bij het museum), hier zijn twee plaatsen ter hoogte van het Provinciehuis. In de Gonnetstraat zijn ook twee plaatsen voor het parkeren van een bus.

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem