Junior Frans Hals experts

Gezocht: Junior Frans Hals experts

Project speciaal ontwikkeld voor alle leerlingen van groep 7 in heel Nederland; mogelijk gemaakt dankzij een gift van het VSB fonds. Leerlingen worden opgeleid tot echte Frans Hals experts. Dat gebeurt op school d.m.v. een digitale les en een werkboekje voor de leerling (met informatie, kijk- en schilderopdrachten, spelletjes en andere activiteiten). De digitale les en het werkboekje sluiten nauw op elkaar aan. Voor docenten is er een bijbehorende docentenhandleiding: samen met de werkboekjes te bestellen bij www.youngcrowds.nl.
Als de lesstof is verwerkt, mag de leerling zich Frans Hals expert noemen!

beschrijving

Frans Hals expert programma voor de hele klas in het museum

Het allerleukste is om na afloop van het schoolproject, met de hele klas de schilderijen van Frans Hals in het echt te komen bekijken.
De leerlingen spelen in het museum een kennisquiz waarbij ze laten zien wat ze allemaal van Frans Hals weten! Als expert kunnen ze nu ook een leuk verhaal vertellen over een schilderij uit het project. Voor deze ‘flitspresentaties’ met tips vooraf over houding, aankijken van je publiek en stemgebruik krijgt elk groepje extra punten. De winnende groepjes ontvangen een prijsje! Kosten per klas: € 210, duur 90 min.
Voor informatie en reserveringen: T 023 511 5853, Judith Reitsma-Harren of per e-mail.

beschrijving

Als expert met je ouders naar het museum

Met je ouders een dagje naar het Frans Hals Museum? Met je diploma op zak zijn de nieuwe junior experts natuurlijk van harte welkom in het museum om hun eigen familie rond te leiden. Als het werkboekje met het diploma bij de entree getoond worden ontvangt de junior expert een een geel junior expert petje en een boekje met een plattegrond waar de werken van Frans Hals hangen, extra weetjes etc. Dan kan de rondleiding van de expertfamilie beginnen! (kinderen tot 19 jaar gratis entree).

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem