Museum in bloei

In het voorjaar is het Frans Hals Museum traditiegetrouw in de ban van bloemen. Van 25 maart tot en met 21 mei 2017 zijn de zalen en gangen van het museum versierd met verse bloemboeketten en andere bloemsierkunst in bijzondere (tulpen)vazen zoals de uitzonderlijke tulpenvazen van Jing He (Designacademie Eindhoven). Dit jaar zal het thema ‘China-Nederland’ een rol spelen en als inspiratie dienen voor studenten van de Rietveld Academie (afdeling keramiek) die voor het museum nieuwe vazen ontwerpen onder begeleiding van Hans van Bentem. Een kleine expositie laat zien dat schilders uit de Gouden Eeuw zich lieten inspireren door bloemen en de tulpengekte.

De eerste vier weken fleuren de vrijwilligers van de Vrienden van het museum onder leiding van Vibeke Struben de zalen op met op China geïnspireerde voorjaarsboeketten. Daarna nemen bloemsierkunstenaar Paul Wijkmeijer en zijn team het stokje over. Zij gebruiken daarbij bijzondere tulpenvazen van Jan van der Vaart en andere vazen uit de collectie van het museum.

De presentatie Museum in bloei maakt deel uit van een samenwerking tussen het Frans Hals Museum, de Keukenhof, de Jopenkerk en Haarlem Marketing. Gezamenlijk nemen zij de bezoeker mee op een Tulpomania tour door Haarlem en het lentepark de Keukenhof waarbij de tulpenmanie uit de Gouden Eeuw weer tot leven komt.

De bloemenpresentatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

beschrijving

Audiotours

Volg nu de nieuwe TULPOMANIA tour door Haarlem of de SPECIALE BOLLENSTREEK BLOEMEN tour.

Begunstigers

  • Bank Giro Loterij
  • Mondriaanfonds
  • Haarlem