Meet at

Door Ossip Zadkine

Demeter, De Godin van de aarde
Demeter, De Godin van de aarde Demeter, De Godin van de aarde

Dit is een glanzend koperen beeld van Demeter, de klassieke godin van de landbouw en symbool voor de vruchtbaarheid van de aarde. Zij is herkenbaar aan haar vaste attribuut: een halve granaatappel, symbool voor vruchtbaarheid. Niet alleen het thema is klassiek, ook de vorm (een sculptuur zonder hoofd en voeten) doet denken aan klassieke, veelal onvolledig bewaarde beelden. Dit bijzondere exemplaar werd in 1962 gekocht van de kunstenaar. Daarmee verwierf het museum een fraai werk uit het oeuvre van de inmiddels wereldvermaarde Russisch/Franse beeldhouwer Ossip Zadkine.

Jaar

Tentoongesteld

No

koper | copper