Meet at

Door Andrea Fraser

Museum Highlights: A Gallery Talk
Museum Highlights: A Gallery Talk Museum Highlights: A Gallery Talk

In haar film Museum Highlights: A Gallery Talk kruipt Andrea Fraser in de huid van een rondleider genaamd ‘Jane Castleton’. Deze laat alle hoeken van het museum zien. Zelfs de herentoiletten krijgen van haar dezelfde lofzang als de tentoongestelde meesterwerken. Het is haar intentie om kritiek te geven op het instituut ‘museum’ en op de wijze waarop kunst op een verheven manier wordt getoond en besproken. Door de faciliteiten van het gebouw uitvoeriger te bespreken dan de inhoud, en door overvloedig bijvoeglijke naamwoorden te gebruiken als ‘elegant’, ‘mythologisch’, ‘levensgroot’ en ‘dynamisch’, geeft Fraser aan dat dezelfde woorden die voor kunst worden gebruikt, ook passen bij gewone voorwerpen.

Jaar

Tentoongesteld

Yes

DVD