Meet at

Haarlem

Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

EN NL

Neem je je (groot)ouders mee naar het museum?

Voor families is er veel te doen en te beleven! Ga op zoek naar onze spannende, creatieve HUBS in HAL en HOF en ontdek hoe het is om een kunstenaar te zijn. Heb je iets moois gezien in het museum? Maak het samen na aan de tekentafel. Ben je avontuurlijk ingesteld? Pak een familieboekje en ga op zoek naar de kleinste details in de grootste schilderijen.

In vakanties en op feestdagen organiseren we leuke activiteiten voor het hele gezin. Hieronder vind je een overzicht van welke familietours en -workshops er zijn tijdens Frans Hals en de Modernen. Kijk voor meer informatie in onze kalender.

Familieworkshops Verven Als Frans
Kom met de hele familie verven als Frans! In deze workshop leer je net zo vlot en bewegelijk te schilderen als de beroemdste schilder van Haarlem. Stap achter de schildersezel en maak je eigen portret onder begeleiding van een ervaren museumdocent. Voor iedereen vanaf zes jaar!

Familie-instaptours
Maak tijdens de familie-instaptour (alleen in de vakanties) kennis met beroemde schilders die goed keken naar het werk van Frans Hals. Een ervaren museumdocent leert jullie ook om anders te kijken – naar de kunst én naar elkaar. Want door anders de kijken, zul je veel meer zien!

Zelf aan de slag: familieboekje en HUBs
Liever zelf op stap? Dan kan ook! Ons nieuwe, gratis verkrijgbare familieboekje maakt je bezoek nóg leuker! In onze HUBS (zaal 9 en 10 in Hof) kun je zelf aan de slag. Hier vind je verschillende leuke en creatieve tekenopdrachten.

Van de museuminspecteurs van MuseumKids krijgen wij een mooie 8! Word ook museuminspecteur en laat ons weten hoe je je bezoek vond.

Vier je verjaardag in het Frans Hals Museum!

Ben je tussen de 5 en 10 jaar geworden en wil je jouw feestje vieren in ons museum? Dat kan! Je kunt kiezen uit verschillende feestelijke dingen om te doen. Uiteraard zorgen we voor lekkers én een mooi cadeautje voor de jarige, zo maken we er samen een gezellige dag van!

  • Maximaal 15 kinderen
  • 1 begeleider per 15 kinderen verplicht
  • Kosten: 125 euro
  • Duur: 90 minuten

 

Neem hier contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3