Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

Neem je je (groot)ouders mee naar het museum?

Voor families is er veel te doen en te beleven! Ga op zoek naar onze spannende, creatieve HUBS in HAL en HOF en ontdek hoe het is om een kunstenaar te zijn. Heb je iets moois gezien in het museum? Maak het samen na aan de tekentafel. Ben je avontuurlijk ingesteld? Pak een familieboekje en ga op zoek naar de kleinste details in de grootste schilderijen.

In vakanties en op feestdagen organiseren we leuke activiteiten voor het hele gezin. Hieronder vind je een overzicht van familietours en -workshops. Kijk voor meer informatie in onze kalender.

Nieuw: Halsoverkop Museum workshop
Middenin het Frans Hals Museum opent het splinternieuwe Halsoverkop Museum: een knettergekke workshop voor de leeftijden 8 – 13 jaar. Leer creatief denken met kunstenaar Maarten Bel (bekend van SchoolTV).

Workshop: Schilderen als Frans Hals
Kom met de hele familie schilderen als Frans! In deze workshop leer je net zo vlot en bewegelijk te schilderen als de beroemdste schilder van Haarlem. Stap achter de schildersezel en maak je eigen portret onder begeleiding van een ervaren museumdocent. Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Van de museuminspecteurs van MuseumKids krijgen wij een mooie 8! Word ook museuminspecteur en laat ons weten hoe je je bezoek vond.

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3