Repainting artworks
Het Frans Hals Museum bezoeken met een groep

Groepen zijn weer van harte welkom in het Frans Hals Museum. Dit geldt zowel voor locatie Hof als Hal. Groepen vanaf 8 personen kunnen gebruik maken van groepskorting (entree 13,00 i.p.v. 16,00 euro exclusief eventuele toeslagen). In Hof is het maximum aantal groepsleden nu 8 en in Hal 12.

In verband met de vele kleine ruimtes in het museum vragen we groepen zich soms te verdelen en in meerdere kleine groepen de zalen te betreden.

Maak jullie bezoek compleet met een instaptour of inleiding

Ontdek samen de boeiende verhalen achter kunst van vroeger en nu en reserveer een instaptour of inleiding bij je museumbezoek. Reserveer daarbij eerst de instaptour of inleiding en vervolgens je entreebewijzen voor het museum. De inleidingen en instaptours vinden plaats op vaste momenten. Binnenkort is het ook weer mogelijk om activiteiten te boeken exclusief voor jouw groep. Je vindt het aanbod van instaptours en inleidingen verderop op deze pagina.

Begin en/of eindig jullie dag goed bij Cleeff Frans Hals

Start of eindig jullie groepsbezoek met een lekkere kop koffie, lunch of borrel in museumcafé Cleeff Frans Hals. Wil je zeker weten dat er plek is voor jullie? Reserveer dan via cleeff@franshalsmuseum.nl.

Groepsbezoek met eigen gids

Wil je als groep het museum bezoeken met je eigen externe gids? Dat kan ook. Jullie gids heeft wel een eigen (gratis) toegangsbewijs nodig. Kies voor je gids een ticket onder de optie ‘ander geldig toegangsbewijs’. Jullie gids telt niet mee in de groepsgrootte voor het vaststellen van het recht op groepskorting.

Ontdek samen de boeiende verhalen achter kunst van vroeger en nu. Bekijk hieronder de inleidingen en rondleidingen.

Inleiding: Thuis bij Jordaens*

Wat maakt het werk van Jordaens zo bijzonder? En wat hebben Frans Hals en Jacob Jordaens met elkaar te maken? Deze inleiding biedt de ideale introductie op een bezoek aan de tentoonstelling Thuis bij Jordaens.

Lees meer over deze inleiding

Instaptour: tussen Hals en Jordaens

Rondleiding langs de hoogtepunten uit de collectiepresentatie Haarlemse Helden. Andere Meesters en de tijdelijke tentoonstelling Thuis bij Jordaens in locatie Hof.

Lees meer over deze rondleiding

* Bij lezingen, inleidingen en workshops kan een coronacheck plaatsvinden. Dus houd voor de zekerheid je coronatoegangsbewijs bij de hand.

Gratis audiotour

Benieuwd naar de verhalen achter de schilderijen? Luister dan de gratis audiotour in Hof en Hal. Wil je meer weten over het bijzondere gebouw van locatie Hof? Ontdek met de nieuwe audiotour alles over dit voormalige oudemannenhuis.

Neem voor reserveringen contact met ons op.

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3