Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

Beeldbazen!
Beeldbazen! Beeldbazen!Tijd

90 minuten

Groep

4 t/m 8

Prijs

Nu 0,-

Locatie

Frans Hals Museum Hof

Maak je eigen portretfoto in de stijl van Frans Hals

Frans Hals schilderde alsof het een foto was, in een tijd dat fotografie nog niet bestond. Tegenwoordig schiet je er wel honderd per dag, maar hoeveel foto’s maak jij voordat er eentje online mag? Wanneer ben je tevreden en wanneer druk je het liefst meteen op delete?

In deze workshop nemen we je mee langs schilderijen van de beste beeldbazen van 400 jaar geleden, die je alles leren over ‘beelddenken’. Hoe vertel je met je beeld een verhaal? En welke technieken heb je daarvoor nodig? Ontdek hoe je persoonlijkheid, compositie en kleurgebruik verwerkt in je allerbeste foto, want juist deze aspecten maken de werken van Frans Hals zo levendig. Na een korte rondleiding ga je zelf aan de slag in onze fotostudio’s. Alle eindresultaten worden per e-mail naar de school gestuurd.

Gratis busvervoer

Deze workshop is mogelijk gemaakt door een gift van Stichting Gereformeerd of Burgerweeshuis in Haarlem. In combinatie met bijdragen van Rabobank Stimuleringsfonds en JC Ruigrok Stichting biedt het Frans Hals Museum dit schooljaar gratis busvervoer voor scholen in de regio Haarlem die vanwege vervoersproblemen (al lang) niet naar het museum kunnen komen. Aanspraak maken op de regeling in combinatie met een gratis workshop Beeldtaal!? Neem contact op via meet@franshalsmuseum.nl.

Bekijk alle programma’s voor basisonderwijs!

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3