Tot 30 september is een aantal zalen in locatie HOF niet toegankelijk.  Alle schuttersstukken van Frans Hals en meer topstukken uit de collectie zijn wel te bewonderen. Locatie HAL is gesloten en opent op 11 november weer met The Rhythm of the Night.

Koop tickets

Burgerlijke cultuur in de ‘Gouden Eeuw’
Burgerlijke cultuur in de ‘Gouden Eeuw’ Burgerlijke cultuur in de ‘Gouden Eeuw’

Foto: Mo Schalkx

90 minuten

Klas

HAVO 4 + 5, VWO 5 + 6

€200 per klas (max. 30 leerlingen, €100 bij max. 15 leerlingen)

Frans Hals Museum - Hof

Sluit aan bij

Eindexamen, Kunst Algemeen

Test je (examen)kennis buiten je boeken

Waarom wordt de 17e eeuw eigenlijk de ‘gouden eeuw’ genoemd? Wat werd er anders in het leven van de gewone burgers uit Haarlem en daarbuiten? Maak kennis met het werk van Frans Hals en andere Haarlemse meester-schilders en ontdek welke invloed het ontstaan van een nieuwe ‘burgerlijke cultuur’ had op veranderingen in de kunst in deze interactieve rondleiding.

Oefen door kijkopdrachten met het analyseren en benoemen van kenmerken van de burgerlijke kunst in de Republiek. Test je kennis van schilderijen uit de ‘gouden eeuw’, en Haarlemse meesterschilders van eeuwen eerder. Ontdek ook door welke historische gebeurtenissen deze kunst zo anders is dan in de eeuwen hiervoor.

Foto: Mo Schalkx

Boek nu

Bekijk alle programma’s voor voortgezet onderwijs!