Meet at

90 minuten

Groep

Onderbouw, klas 1 & 2

€200 per klas (max 30 leerlingen)

Frans Hals Museum - Hof

Workshop schilderen als Frans Hals

Moderne schilders zoals Van Gogh, Manet en Singer Sargent haalden hopen inspiratie uit het werk van Frans Hals. Ervaar in deze workshops zelf de unieke schilderstijl van de bekendste kunstenaar van Haarlem.

Foto: Mo Schalkx

Leerlingen maken kennis met topwerken uit de kunstgeschiedenis, en zien de invloed van Haarlems beroemdste schilder op enkele van de grootste kunstenaars uit de 20e eeuw. Samen met een ervaren museumdocent voeren leerlingen interactieve opdrachten uit, die hen stimuleren om te vergelijken, anders te kijken en méér te zien! Hoe schildert Frans Hals en hoe heeft hij de moderne schilderkunst beïnvloed?

Leerlingen doen inspiratie op in de tentoonstelling Frans Hals en de Modernen en gaan daarna zelf aan de slag in Studio H. Hier nemen ze met verf en kwast plaats achter schildersezels om te leren ‘Verven als Frans’. Wat is toch die meestertoets van Frans Hals en hoe zet je die op papier?
De workshop wordt begeleid door een ervaren museumdocent.

Foto: Mo Schalkx

Dit programma hoort bij de tentoonstelling Frans Hals en de Modernen en is te boeken van 13 oktober 2018 t/m 24 februari 2019.

Foto: Mo Schalkx

Bekijk alle programma’s voor voortgezet onderwijs!