Meet at

Vorige artikel

Ctrl-Copy: De toets van Hals

Volgende artikel

Ruis! Wat je ziet ben je zelf!

Foto: Maarten Nauw

60 minuten

Groep

Alle niveaus, boven- en onderbouw

€120 per klas (max 32 leerlingen)

Frans Hals Museum - Hof

Interactieve rondleiding tijdens Frans Hals en de Modernen

Wat maakte Frans Hals zo ‘modern’? Waarom was hij drie eeuwen na zijn dood nog steeds een inspiratiebron voor grote kunstenaars zoals Monet en Van Gogh?

Foto: Maarten Nauw

Leerlingen maken kennis met topwerken uit de kunstgeschiedenis, en zien de invloed van Haarlems beroemdste schilder op de enkele van de grootste kunstenaars uit de twintigste eeuw. Samen met een ervaren museumdocent voeren leerlingen interactieve opdrachten uit, die hen stimuleren om te vergelijken, anders te kijken en méér te zien!

In het nieuwe Frans Hals Museum komen de Gouden Eeuw en het heden samen. De unieke mix van ouden nieuw met vernieuwende actieve werkvormen zorgt voor talloze ontdekkingen en hopen inspiratie. Meet at Frans Hals Museum!

Dit programma hoort bij de tentoonstelling Frans Hals en de Modernen en is te boeken van 13 oktober 2018 t/m 24 februari 2019.

Bekijk alle programma’s voor voortgezet onderwijs!