Frans Hals in de klas

bij jou in de klas

Sluit aan bij

Kerndoelen: 54-55-56

Kun je niet naar het Frans Hals Museum komen? Breng dan het museum naar de klas!

Een museumdocent geeft een workshop op school over waarbij leerlingen leren naar kunst te kijken via de (groeps)portretten van Frans Hals en zijn tijdgenoten. Kijk goed naar de houdingen, kleuren en gezichtsuitdrukkingen en ontdek wat de schilderijen vertellen. Door kijkopdrachten, fysieke opdrachten en reflectievragen denken de leerlingen na over hoe mensen worden afgebeeld en wat dat zegt. Daarna wordt gekeken naar de techniek van het schilderen. Vergelijk Frans Hals eens met Karel Appel, wat zijn overeenkomsten en verschillen? De les wordt afgesloten met een tekenopdracht.

Boek nu

Bekijk alle programma’s voor primair onderwijs!