Kunst kijken met Meet Art Now!
Kunst kijken met Meet Art Now! Kunst kijken met Meet Art Now!

Foto: Maarten Nauw

60 minuten

Klas

VMBO/HAVO/ VWO/ MBO 1 t/m 6

€120 per klas (max. 30 leerlingen, €60,- bij max. 15 leerlingen)

Frans Hals Museum - Hof of Hal

Sluit aan bij

CKV, Kunst Algemeen, kerndoelen: 50-52

Ontdek de hedendaagse kunstscene in Haarlem

Hedendaagse kunst is gemaakt door kunstenaars die vandaag de dag leven en die gaat over vandaag, soms terugkijkt naar het verleden of alvast vooruitblikt naar de toekomst. Maar hoe moet je daar nou naar kijken, wat zie je dan en waar gaat dat dan allemaal over? Ga met die vragen aan de slag en word een kunstkenner! Met een handige kunstkijker leer je verschillende trucs om naar (hedendaagse) kunst te kijken en de betekenis en verhalen van de kunstwerken te ontdekken. Dit programma is een samenwerking met Meet Art Now.

Over Meet Art Now

Meet Art Now biedt leerlingen van het Voortgezet onderwijs en MBO een dynamische kijk in de bloeiende hedendaagse kunstscene in Haarlem. In Haarlem bevinden zich op kleine afstand van elkaar vier verschillende kunstinstellingen: Nieuwe Vide, Frans Hals Museum, De Vishal en 37PK. Deze kunnen individueel of in combinatie worden bezocht, waarbij elke instelling zijn eigen karkater en uitgangspunten heeft. Het programma biedt aan de hand van duidelijke kaders een toegankelijke instap om hedendaagse kunst te leren kennen en begrijpen. Leerlingen worden aangemoedigd vanuit hun eigen positie naar hedendaagse kunst te kijken. Ze beleven, oriënteren zich, voeren uit, discussiëren en reflecteren.

Meer informatie en boeken van een gecombineerde excursie: kijk op www.meetartnow.nl

Foto: Maarten Nauw

Boek nu

Bekijk alle programma’s voor voortgezet onderwijs!