Ontdek ‘Haarlemse Helden. Andere Meesters’
Ontdek ‘Haarlemse Helden. Andere Meesters’ Ontdek ‘Haarlemse Helden. Andere Meesters’

60 minuten

Groep

Havo/VWO 1 t/m 6

120 euro (max 30 leerlingen)

Maak kennis met de belangrijkste kunstwerken uit het Frans Hals Museum

Ontdek de belangrijkste schilderijen uit Haarlemse Helden. Andere Meesters via een interactieve rondleiding onder leiding van een ervaren Museumdocent. Frans Hals is de beroemdste kunstenaar uit Haarlem, maar in die tijd waren er veel meer goede kunstenaars in de stad.

Wat maakt die schilders zo goed? En wat voor verhalen verschenen er in de 17e eeuw op het doek? Kijk samen naar portretten, stillevens, mythische verhalen en andere genres en bespreek wat de kunst je nu nog doet.

Via korte (kijk)opdrachten ontmoet je de beroemdste schilderijen uit de ‘gouden eeuw’ van de Haarlemse schilderkunst. Wie was er in en uit, hoe nieuw was die oude kunst en hoe kijken wij met de ogen van nu naar kunst van vroeger?

Kom met je klas en kijk je ogen uit!

Video museumbezoek

Bekijk ook onze voorbereidende video op museumbezoek met de klas.

Coronamaatregelen

Vanwege corona-maatregelen verzorgen wij weer workshops en rondleidingen in het museum vanaf 4 januari 2021.

Bekijk alle programma’s voor voortgezet onderwijs!