Meet at

EN NL

Ruis! Wat je ziet ben je zelf!
Ruis! Wat je ziet ben je zelf! Ruis! Wat je ziet ben je zelf!

Vorige artikel

Frans Hals, c’est un moderne

Volgende artikel

Foto: Maarten Nauw

60 minutes

Groep

Alle niveaus, boven- en onderbouw

€120 per klas (max 32 leerlingen)

Frans Hals Museum - Hal

Interactieve rondleiding tijdens Ruis! Frans Hals, Anders

Frans Hals was een van de eersten die portretten anders schilderde. Niet alleen in zijn stijl, maar hij schilderde ook andere mensen dan alleen de Haarlemse elite. De kunstwerken in Ruis! nodigen uit om na te denken over (eigen)identiteit en mensbeeld.

Foto: Maarten Nauw

De tentoonstelling Ruis! Frans Hals Anders laat de mens zien als een veelzijdig wezen. Kunstenaars van nu verkennen de grenzen van de eigen identiteit, gaan daar overheen en zoeken naar het afwijkende. Via filosofische kijkvragen, een open gesprek en een interactieve mini-fotoworkshop ontdekken leerlingen hoe ze zélf in de wereld staan, en wie of wat hun eigen identiteit en mening vormt.

In het nieuwe Frans Hals Museum komen de Gouden Eeuw en het heden samen. De unieke mix van ouden nieuw met vernieuwende actieve werkvormen zorgt voor talloze ontdekkingen en hopen inspiratie. Meet at Frans Hals Museum!

Dit programma hoort bij de tentoonstelling Ruis! Frans Hals, Anders en is te boeken van 29 september 2018 t/m 27 januari 2019.

Bekijk alle programma’s voor voortgezet onderwijs!