Meet at

Haarlem

Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

EN NL

Ruis! Wat je ziet ben je zelf!
Ruis! Wat je ziet ben je zelf! Ruis! Wat je ziet ben je zelf!Foto: Maarten Nauw

Duur

60 minutes

Groep

Alle niveaus, boven- en onderbouw

Prijs

€120 per klas (max 32 leerlingen)

Locatie

Frans Hals Museum - Hal

Interactieve rondleiding tijdens Ruis! Frans Hals, Anders

Frans Hals was een van de eersten die portretten anders schilderde. Niet alleen in zijn stijl, maar hij schilderde ook andere mensen dan alleen de Haarlemse elite. De kunstwerken in Ruis! nodigen uit om na te denken over (eigen)identiteit en mensbeeld.

Foto: Maarten Nauw

De tentoonstelling Ruis! Frans Hals Anders laat de mens zien als een veelzijdig wezen. Kunstenaars van nu verkennen de grenzen van de eigen identiteit, gaan daar overheen en zoeken naar het afwijkende. Via filosofische kijkvragen, een open gesprek en een interactieve mini-fotoworkshop ontdekken leerlingen hoe ze zélf in de wereld staan, en wie of wat hun eigen identiteit en mening vormt.

In het nieuwe Frans Hals Museum komen de Gouden Eeuw en het heden samen. De unieke mix van ouden nieuw met vernieuwende actieve werkvormen zorgt voor talloze ontdekkingen en hopen inspiratie. Meet at Frans Hals Museum!

Dit programma hoort bij de tentoonstelling Ruis! Frans Hals, Anders en is te boeken van 29 september 2018 t/m 16 juni 2019.

Bekijk alle programma’s voor voortgezet onderwijs!

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3