Leer schilderen als Frans Hals

90 minuten

Klas

HAVO/VWO klas 1 + 2

€200 per klas (max. 30 leerlingen, €100 bij max. 15 leerlingen)

Frans Hals Museum - Hof

Sluit aan bij

Tekenen, klassenuitje, excursie, kerndoelen: 40-50-52

Workshop: kopieer zelf een meesterwerk van Hals

Wat maakte Frans Hals de beroemdste kunstenaar van Haarlem? Wat is er zo uniek aan zijn  kenmerkende ‘toets’ en hoe zet je die eigenlijk op papier? In deze workshop ga je zélf aan de slag en leer je de fijne kneepjes van Hals’ unieke schilderstijl.

Een turbotour voert je langs de absolute hoogtepunten van het museum. Kijk en vergelijk de stijl van Frans Hals met andere toppers uit de zeventiende eeuw en ontdek hoe makkelijk hij met wilde penseelstreken en vlotte halen levensechte mensen op het doek toverde. Maar … ís het wel zo makkelijk? Dat ontdek je in Studio H, de workshopruimte van het museum. Stap achter een schildersezel, pak een kwast en probeer het lekker zelf!

De workshop wordt begeleid door een ervaren museumdocent.

Lesmateriaal
Bij dit bezoek hoort een voorbereidende les en video. Klik op de link om ze te bekijken.

Foto: Mo Schalkx

Boek nu

Bekijk alle programma’s voor voortgezet onderwijs!