Smaakmakers: mooi is een mening!
Smaakmakers: mooi is een mening! Smaakmakers: mooi is een mening!

60 minuten

Groep

6 t/m 8

€120 per klas (max 32 leerlingen)

Frans Hals Museum - Hal

Kijk kritisch naar kunst en ontdek jouw eigen smaak

Wie bepaalt wat ‘mooi’ is? Welk schilderij zou je redden van een brand? Kun je je een kleur voelen, of een vorm? Over kunst kun je honderdduizend dingen vragen en zeggen – en dat is precies wat je in deze rondleiding gaat doen! Samen met je klasgenoten ga je in gesprek over oude en hedendaagse kunst en leer je je eigen mening – én die van anderen – kennen. Aan de hand van filosofische kaartensets en korte praktische spelopdrachten, kijk je kritisch naar kunst uit de collectie van het museum. Wie of wat maakt jouw smaak?

Coronamaatregelen

Vanwege corona-maatregelen verzorgen wij weer workshops en rondleidingen in het museum vanaf 4 januari 2021.

Bekijk alle programma’s voor basisonderwijs!