Meet at

Haarlem

Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

EN NL

Spieken mag!
Spieken mag! Spieken mag!Duur

90 minuten

Groep

5 t/m 8

Prijs

€200 per klas (max 30 leerlingen)

Locatie

Frans Hals Museum - Hof

Leer schilderen als Frans Hals

De beroemdste kunstenaars ter wereld keken de kunst af bij Frans Hals. Zelfs Vincent van Gogh gebruikte werken van de meester-schilder uit Haarlem als spiekbriefjes. Ontdek het werk van deze bijzondere kunstenaars en steel zelf de show!

Leerlingen maken kennis met topwerken uit de kunstgeschiedenis, en zien de invloed van Haarlems beroemdste schilder op andere grote namen uit de twintigste eeuw zoals Van Gogh en Monet. Actieve kijkopdrachten stimuleren de kinderen om kunst te ontdekken, te vergelijken en goed te kijken.

Na het ‘afkijken’ van de kunstenaars in de tentoonstelling Frans Hals en de Modernen volgen de leerlingen een verwerkende schilderworkshop. In Studio H nemen ze met verf en kwast plaats achter schildersezels om in Studio H te leren ‘Verven als Frans’. Deze workshop wordt begeleid door een ervaren museumdocent.

In het nieuwe Frans Hals Museum komen de Gouden Eeuw en het heden samen. De unieke mix van ouden nieuw met vernieuwende actieve werkvormen zorgt voor talloze ontdekkingen en hopen inspiratie. Meet at Frans Hals Museum!

Dit programma hoort bij de tentoonstelling Frans Hals en de Modernen en is te boeken binnen de periode van 13 oktober 2018 t/m 24 februari 2019.

Lesmateriaal
Bij dit bezoek hebben we een voorbereidende en verwerkende les ontwikkeld. Een link naar het digitale materiaal ontvang je bij de bevestiging van je boeking.

Bekijk alle programma’s voor basisonderwijs!

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3