Brutto Gusto

Mr. J. Tuyn, Limmen

Landgoed Waterland, Velsen-Zuid

Bloemen in het Frans Hals Museum

Elk voorjaar is het Frans Hals Museum opgeluisterd met bloemen en bloemboeketten. In de binnentuin bloeien narcissen en zeldzame tulpen. Tevens is er aandacht voor bloemen op schilderijen.
Zoals elk jaar, is er ook dit jaar een speciaal thema. Geer Pouls, geestelijk vader van bloemenzaak Brutto Gusto (slechte smaak) in Rotterdam treedt dit jaar op als gastconservator. Pouls is van oorsprong bloemist en werkt in het nog onontgonnen gebied tussen bloemschikken en beeldende kunst. Bij zijn bloemarrangementen in zaal 2, 11 en 21 heeft hij gebruik gemaakt van werk uit de collectie hedendaagse keramiek van het Frans Hals Museum en van werk van de keramist/beeldhouwer Guido Geelen. De overige zalen van het museum zijn versierd met bloemboeketten die samengesteld zijn door de leden van de Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum.

Arrangement Geer Pouls, foto: Rob Negrijn

Ontdek meer