Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

Gabriel Lester
Gabriel Lester Gabriel LesterGabriel Lester, How to Act, 1999–2015, Licht- en geluidsinstallatie met 50 lampen en geluidstrack, Aangekocht met steun van het Mondriaan Fonds.

Locatie

Hal

Duur

± 30 minuten

How to Act

De installatie How to Act biedt een meeslepende cinematografische ervaring zonder dat er filmbeelden aan te pas komen. Aan de hand van bundels gekleurd licht, die een choreografie uitvoeren op een soundtrack van nu eens romantische, dan weer spannende filmmuziek, krijgt de kijker een reeks suggestieve ‘scènes’ voorgeschoteld. Iedere toeschouwer zal daarbij in zijn verbeelding en zijn hoofd zijn eigen verhaal vormen. How to Act heeft in de loop van de jaren verschillende gedaantes aangenomen. Het wordt altijd site-specifiek geïnstalleerd; deze versie is in 2015 aangekocht door het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

Gabriel Lester, How to Act, 1999–2015, Licht- en geluidsinstallatie met 50 lampen en geluidstrack, Aangekocht met steun van het Mondriaan Fonds.

Ontdek meer

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3