Kleurplaat voor thuis
Kleurplaat voor thuis Kleurplaat voor thuis

Frans Hals | Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael, beter bekend als ‘De Magere Compagnie’ | collectie Rijksmuseum en een bruikleen van de Gemeente Amsterdam | illustratie: Gemma Pauwels, 2020.

Kleurplaat

Kleur, kijk en vergelijk

Vanaf zaterdag 5 juni kun je weer naar Alle Schuttersstukken komen kijken. Daarom komen de schutters nu alvast naar jou! Want met deze kleurplaat haal je een stukje museum in huis.

Dit schuttersstuk wordt ook wel ‘De Magere Compagnie’ genoemd en hangt normaal in het Rijksmuseum in Amsterdam. We hebben het tijdelijk te leen waardoor nu alle schuttersstukken van Frans Hals bij elkaar te zien zijn. Frans Hals begon aan het schilderij in 1633 maar omdat hij het drie jaar later nog niet klaar had, maakt Pieter Codde het af.

Jij doet vast niet zo lang over de kleurplaat als Frans en Pieter… Kleur hem op je allermooist in, of doe een stukje en vraag iemand anders om een volgend stukje doen. Welke verschillen zie je tussen hoe jullie kleur gebruiken?

Schrijf daarna een mooie boodschap achterop en stuur hem op naar iemand die wel een vrolijke tekening kan gebruiken. Of neem hem mee naar het museum en vergelijk jouw tekening met de echte schuttersstukken. Welke kleuren gebruikte Frans Hals?

Download de kleurplaat

Ontdek meer activiteit