Meet at

Haarlem

Repainting artworks
EN NL

Museum in Bloei
Museum in Bloei Museum in Bloei

Vorige artikel

Rendez-vous met Frans Hals in Hal

Volgende artikel

Frans Hals en de Modernen

Foto: Gert Jan van Rooij

Foto: Gert Jan van Rooij

Locatie

Hof, Hal

Partners

Vrienden van het Frans Hals Museum,

Paul Wijkmeijer en

Vibeke Struben en hun teams

Duur

± 30 minuten

toevoegen aan bezoek

Delen

toevoegen aan bezoek

Onbegrensde Tuinen

Wie aan tulpen denkt, denkt vaak aan dat ene vaasje op de keukentafel. Dat welhaast vanzelfsprekende bosje doet bijna vergeten dat de tulp zo veel meer is dan een volledige ingeburgerde en daardoor weinig verrassende bloem.

Tijdens de jaarlijkse bloemenpresentatie in het Frans Hals Museum kijkt kunstenaar Birthe Leemeijer met haar project De onbegrensde tuinen op een nieuwe manier naar de Nederlandse bloembollencultuur. De onbegrensde tuinen bestaan sinds 2013, toen Leemeijer begon met het planten van wilde tulpenbolletjes op allerlei onverwachte plekken in Nederland. Zo creëert ze letterlijk een onbegrensde tuin, die zich in 2018 uitstrekt naar het Frans Hals Museum Hof.

De onbegrensde tuinen zijn ontstaan in samenwerking met onder andere hedendaagse tulpenjager en -verzamelaar Erik Breed en worden in deze tentoonstelling aangevuld met werken van kunstenaar Berend Strik.

Tussen 30 maart en 22 april fleuren vrijwilligers van de Vrienden van het Frans Hals Museum onder leiding van Vibeke Struben de zalen op. Hierna worden tussen 24 april en 13 mei de vazen gevuld door bloemsierkunstenaar Paul Wijkmeijer en zijn team.

 

Foto: Gert Jan van Rooij

Gerrit Rietveld Academie

Studenten van de afdeling keramiek van de Gerrit Rietveld Academie maakten onder begeleiding van docent en kunstenaar Hans van Bentem nieuwe vazen geïnspireerd op het thema huwelijk. Zij zijn: Chandra Conforti, Camille Cornillon, Birce Dar, Jesper Dobbeling, Sisse Holst Pederson, Susan Melo Soto, Alexis Stephenson, Columba Williams.

Met dank aan:
Annemieke’s pluktuin, Dobbe Flowers, Openluchttheater Caprera, Flowerboost, kwekerij A.C. van Graven, kwekerij Fred Booij en W.F. Leenen.

Foto: Gert Jan van Rooij

Ontdek meer

Ruis!
Frans Hals, Anders
Locatie Hof
Frans Hals en de Modernen
Hals ontmoet Manet, Singer Sargent, Van Gogh
Locatie Hof

Game 3 van 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 van 3

lock
lock

Game 2 van 3