Meet at

toevoegen aan bezoek

toevoegen aan bezoek

Onbegrensde Tuinen

Wie aan tulpen denkt, denkt vaak aan dat ene vaasje op de keukentafel. Dat welhaast vanzelfsprekende bosje doet bijna vergeten dat de tulp zo veel meer is dan een volledige ingeburgerde en daardoor weinig verrassende bloem.

Tijdens de jaarlijkse bloemenpresentatie in het Frans Hals Museum kijkt kunstenaar Birthe Leemeijer met haar project De onbegrensde tuinen op een nieuwe manier naar de Nederlandse bloembollencultuur. De onbegrensde tuinen bestaan sinds 2013, toen Leemeijer begon met het planten van wilde tulpenbolletjes op allerlei onverwachte plekken in Nederland. Zo creëert ze letterlijk een onbegrensde tuin, die zich in 2018 uitstrekt naar het Frans Hals Museum Hof.

De onbegrensde tuinen zijn ontstaan in samenwerking met onder andere hedendaagse tulpenjager en -verzamelaar Erik Breed en worden in deze tentoonstelling aangevuld met werken van kunstenaar Berend Strik.

Tussen 30 maart en 22 april fleuren vrijwilligers van de Vrienden van het Frans Hals Museum onder leiding van Vibeke Struben de zalen op. Hierna worden tussen 24 april en 13 mei de vazen gevuld door bloemsierkunstenaar Paul Wijkmeijer en zijn team.

Gerrit Rietveld Academie

Studenten van de afdeling keramiek van de Gerrit Rietveld Academie maakten onder begeleiding van docent en kunstenaar Hans van Bentem nieuwe vazen geïnspireerd op het thema huwelijk. Zij zijn: Chandra Conforti, Camille Cornillon, Birce Dar, Jesper Dobbeling, Sisse Holst Pederson, Susan Melo Soto, Alexis Stephenson, Columba Williams.

Met dank aan:
Annemieke’s pluktuin, Dobbe Flowers, Openluchttheater Caprera, Flowerboost, kwekerij A.C. van Graven, kwekerij Fred Booij en W.F. Leenen.

Ontdek meer

Ruis!