Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

Noord-Hollands Arcadia
Noord-Hollands Arcadia Noord-Hollands ArcadiaSlot van Schaagen, Verzameling Provinciale Atlas - Prenten en Tekeningen, Rijksarchief Noord-Holland

Locatie

Hof

Duur

± 30 minuten

Tekeningen, Prenten, Kaarten en Boeken uit de Verzameling van de Provinciale Atlas Noord-Holland en het Rijksarchief Noord-Holland.

Deze tentoonstelling toont een aantal topstukken uit de verzameling van de Provinciale Atlas en het Rijksarchief Noord-Holland met voorstellingen van buitenplaatsen en tuinen in Noord-Holland. De kunstwerken dateren uit de achttiende en het begin van de negentiende eeuw. In deze tijd verschijnen er talrijke gedrukte beschrijvingen van Holland. Hierin wordt de schoonheid van het landschap, de steden, dorpen en buitenplaatsen beschreven. De boeken zijn geïllustreerd met gravures en etsen. Kenmerkend voor deze tijd is de buitengewoon nauwkeurige wijze waarop de gebouwen en het landschap zijn weergegeven. De tekenaars benadrukken vooral de  schilderachtige en liefelijke aspecten van het verstilde land.

De tentoonstelling is samengesteld ter gelegenheid van het verschijnen van Noord-Hollands Arcadia door C. Bertram.
De tentoonstelling is samengesteld door de Stichting Provinciale Atlas Noord-Holland en het Rijksarchief Noord-Holland.

 

Slot van Schaagen, Verzameling Provinciale Atlas - Prenten en Tekeningen, Rijksarchief Noord-Holland

Ontdek meer

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3