Optreden Mush tijdens Lubaina Himid
Optreden Mush tijdens Lubaina Himid Optreden Mush tijdens Lubaina Himid

Foto: Phyllis Christopher

Lubaina Himid, Naming the Money: THE VIOLA DE GAMBA PLAYER, 2004, Cut-out figuren: multiplex, acrylverf, mixed media, 180 x 70 cm, Courtesy de kunstenaar en Hollybush Gardens, Londen

Hal

Lubaina Himid – The Grab Test in Frans Hals Museum – Hal is Lubaina Himids eerste solotentoonstelling in Nederland, waarbij zowel nieuw als bestaand werk is samengebracht. Himid maakte de installatie The Grab Test in dialoog met 17e-eeuwse damasten uit de collectie van het Frans Hals Museum.

Gedurende de duur van de tentoonstelling speelt ‘Breathe’ van de band Mush eenmaal per dag als ‘intermission’ in de soundtrack van Magda Stawarska Beavan. Daarnaast is tijdens het openingsweekend van de tentoonstelling Mush uitgenodigd om op zondag 17 november twee korte optredens te geven op zaal, als deel van de nieuwe installatie van Himid.

Foto: Phyllis Christopher

Mush is een vijfkoppige band uit Newcastle, VK. De band bestaat uit Nicky Ruston (zang, piano, gitaar), Sarah Van Jellie (basgitaar, zang), Penny Callow (cello), Bernard Wright (viool) en Susanne Lambert (drum/percussie, zang).

17 november 2019

Toegang
gratis (exclusief entreeticket voor het museum)

Frans Hals Museum – Hal, Vleeshal (begane grond)

14 en 15:30 uur

ca. 15 minuten

Lees hier meer over Mush.