Presentatie: Gezichten van Noord-Holland
Presentatie: Gezichten van Noord-Holland Presentatie: Gezichten van Noord-Holland

Gerrit Ligtenberg, een van de inspirerende Haarlemmers die geportretteerd zijn voor de presentatie. Foto: Juul Hondius

Partners

Gezichten van Noord-Holland is een gezamenlijk project van Amsterdam Museum en het Frans Hals Museum en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW.

Fotograaf

Juul Hondius

Caroline Vlietstra

Hedendaagse fotoportretten van inspirerende Haarlemmers in Studio F

Ontmoet inspirerende Haarlemmers

In de presentatie Gezichten van Noord-Holland. Fotoportretten van inspirerende Haarlemmers kun je kennismaken met Haarlemmers die van grote betekenis zijn voor de stad. Zij werden aangedragen door raadsleden en wethouders van de gemeente en door fotograaf Juul Hondius en journalist Caroline Vlietstra geportretteerd. Wat is hun verhaal? Bekijk de presentatie en laat je inspireren.

Gezichten van toen en nu
De presentatie is de aftrap van Gezichten van Noord-Holland, een project waarin het Frans Hals Museum en Amsterdam Museum op verschillende manieren (groeps)portretten en verhalen verzamelen, om zo een divers beeld geven van de inwoners van de provincie. Door historische portretten uit de collectie aan nieuwe hedendaagse portretten te koppelen, verbinden de musea het heden en het verleden met elkaar.  Gezichten van Noord-Holland wordt afgesloten met een tentoonstelling in beide musea in 2024.

De geportretteerden in deze presentatie zijn: Danny van Bakel, Wilma Groen, Dick van Heun, Piet Klompmaker, Dick Klootwijk, Gerrit Ligtenberg, Mahire Ozbaykus, Thea de Roos en Marion van der Vegt.

Meer over Gezichten van Noord-Holland
Online opening op 23 november

Ter ere van de 776ste verjaardag van Haarlem werd de presentatie feestelijk geopend, kijk hier de online opening terug:

Klik hier voor de online opening

Ontdek meer