Tot 30 september is een aantal zalen in locatie HOF niet toegankelijk.  Alle schuttersstukken van Frans Hals en meer topstukken uit de collectie zijn wel te bewonderen. Locatie HAL is gesloten en opent op 11 november weer met The Rhythm of the Night.

Koop tickets

Rachel Harrison
Rachel Harrison Rachel Harrison

Rachel Harrison, Art in the making: Regents Panorama One, geïnspireerd door Frans Hals, Regenten van het St. Elisabeths Gasthuis, c. 1641, Frans Hals Museum

Hal

Curatoren

Melanie Bühler

De eerste solo tentoonstelling van Rachel Harrison in Nederland

In het voorjaar van 2023 organiseert het Frans Hals Museum de eerste solotentoonstelling in Nederland van de New Yorkse kunstenaar Rachel Harrison.

Rachel Harrison (1966) heeft de afgelopen 30 jaar een unieke werkwijze ontwikkeld. Vaak neemt ze gevonden voorwerpen en beeldmateriaal als uitgangspunt. Op basis van kunstgeschiedenis, de consumptiemaatschappij en online cultuur maakt ze radicaal nieuwe composities uit alledaagse objecten.

Speciaal voor deze tentoonstelling maakt Rachel Harrison nieuw werk geïnspireerd op de portretten van Frans Hals en anderen uit de collectie van het Frans Hals Museum. Fotografie is het startpunt voor de kunstwerken. Met haar werk krijgen deze bekende beelden een nieuw leven en daagt Rachel Harrison je uit om met een hernieuwde blik naar de huidige realiteit te kijken. Niets is wat het lijkt.

Ontdek meer