Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

Jacob Jordaens
Jacob Jordaens Jacob JordaensJacob Jordaens, Zo de ouden zongen, piepen de jongen, ca. 1640-1645 olieverf op doek 211 x 189 cm, The Phoebus Foundation.

Locatie

Hof

Curatoren

Marrigje Rikken

Duur

± minuten

Een tentoonstelling in samenwerking met The Phoebus Foundation

Vanaf 3 oktober 2020

Rembrandt, Vermeer en Frans Hals zijn de schildershelden van de Noordelijke Nederlanden. De Zuidelijke Nederlanden kent zijn eigen Grote Drie: Rubens, Van Dijck en Jordaens. Van dit illustere drietal van de barok is Jacob Jordaens de minst bekende en bestudeerde. Zijn leven en werkwijze vertonen opvallende parallellen met die van Frans Hals.

Beiden zonen van Vlaamse textielarbeiders waren tot op hoogbejaarde leeftijd productief en werkten nooit als hofschilder maar vooral voor de rijke burgerij in hun eigen stad.

Het werk van Jordaens kenmerkt zich, net als dat van Hals, door een  grote zwier en ‘aardsheid’, eigenheid en eigenzinnigheid. Jordaens maakte niet alleen portretten maar ook vele grote historiestukken en genrevoorstellingen. Veel van de werken komen uit een particuliere collectie en zijn niet eerder samen vertoond. Een buitenkans!

Jacob Jordaens, Zo de ouden zongen, piepen de jongen, ca. 1640-1645 olieverf op doek 211 x 189 cm, The Phoebus Foundation.

Ontdek meer

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3