Museum in Bloei
Museum in Bloei Museum in Bloei

Weelderig, spannend, kleurrijk!

Elk voorjaar staat het Haarlemse Frans Hals Museum letterlijk in bloei. Zalen met oude meesters en hedendaagse kunst worden voorzien van overweldigende bloemcreaties in de mooiste design- en historische vazen uit de collectie, aangevuld met bruiklenen. Out of the Box is in 2020 het thema.

Het gebeurt zelden: verse bloemen of planten in museumzalen. Eén keer per jaar laat het Frans Hals Museum op locatie Hof zien dat dit, onder strikte omstandigheden, mogelijk is. Hierdoor krijgt het museum een unieke huiselijke en ‘florale’ sfeer in de periode dat de nabij Haarlem gelegen Keukenhof geopend is.

Museum in Bloei is een spannend tweeluik. Van 21 maart tot en met 19 april zijn bloemcreaties te zien van het Vip’s team van de Vrienden van het Frans Hals Museum. Onder leiding van Vibeke Struben worden zowel uitbundige als subtiele boeketten nauwgezet afgestemd op de stijl van de zaal en de schilderijen.

Vanaf 20 april laten bloemkunstenaar Paul Wijkmeijer en zijn team van bloemenatelier Klavertje Vijf hun creativiteit los op het thema. Hun boeketten zijn weelderig, spannend en kleurrijk en altijd zoeken zij nieuwe wegen om bloemen in de hoofdrol te zetten.

Nieuw in Museum in Bloei
Als onderdeel van Museum in Bloei ontwikkelde de Haarlemse fotograaf Fjodor C. Buis dit jaar ‘De Nieuwe bloemen van Hals’. Voor dit project fotografeerde Buis bloemen op de top van hun bloei tot het punt dat alle levenssappen verdwenen zijn. Het resultaat is te zien in de binnentuin van Frans Hals Museum Hof.

Museum in Bloei wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Frans Hals Museum.

Ontdek meer