Museum in Bloei herfst-editie
Museum in Bloei herfst-editie Museum in Bloei herfst-editie

Vazen: Jan van der Vaart, bloemen: Paul Wijkmeijer Bloemenkunst, foto: Inga Powilleit

Stemmig, aards, sfeervol

Normaal gesproken staat elk voorjaar het Frans Hals Museum letterlijk in bloei. Zalen met oude meesters en hedendaagse kunst worden voorzien van bloemcreaties in de mooiste design- en historische vazen.

Dit voorjaar kon dat helaas niet. Daarom zetten we nu het najaar in bloei! Tussen 24 oktober 2020 en 6 december beleef je het Frans Hals Museum eenmalig in een unieke herfsttooi.

Museum in Bloei is al dertig jaar lang niet meer weg te denken uit het Frans Hals Museum. In 1989 startte een enthousiaste groep vrijwilligers van de Vrienden met het maken van weelderige en bijzondere boeketten in de museumzalen. Het bleek een groot succes en is dat nu al meer dan dertig jaar.

Tussen 24 oktober en 8 november presenteert het Vip’s team van de Vrienden van het Frans Hals Museum onder leiding van Vibeke Struben hun florale kunsten. Soms uitbundig, soms subtiel stemmen zij hun composities af  op de stijl van de zaal en de schilderijen. Ze maken daarbij graag gebruik van niet-alledaagse bloemen en takken.

Aansluitend kun je tot en met 6 december de spannende creaties van de Haarlemse bloemkunstenaar Paul Wijkmeijer en zijn team van het vermaarde bloemenatelier Klavertje Vijf bewonderen. Zij tillen boeketten naar een next level en zoeken altijd nieuwe wegen om bloemen in de hoofdrol te zetten. Onverwachte arrangementen worden daarbij niet geschuwd…!

Ontdek meer