Tot 30 september is een aantal zalen in locatie HOF niet toegankelijk.  Alle schuttersstukken van Frans Hals en meer topstukken uit de collectie zijn wel te bewonderen. Locatie HAL is gesloten en opent op 11 november weer met The Rhythm of the Night.

Koop tickets

Topstukken uit het Frans Hals Museum
Topstukken uit het Frans Hals Museum Topstukken uit het Frans Hals Museum

Frans Hals, Portret van een dame met handschoenen, c. 1645/50, Frans Hals Museum, bruikleen van een particuliere collectie, ter ere van Morris Dorsky

Vaste collectie presentatie

Het Frans Hals Museum draagt de naam van de beroemdste kunstenaar uit Haarlem. Het museum heeft dan ook de meeste schilderijen van Frans Hals ter wereld. Maar de collectie bevat ook werk van een groot aantal andere Haarlemse meesters uit de 16de en 17de eeuw, zoals Judith Leyster, Hendrik Goltzius  en Jacob van Ruisdael.

De combinatie van oude kunst met moderne werken van onder andere Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Coba Ritsema, daagt je uit om anders naar de kunst te kijken en daardoor meer te zien.

Ontdek meer collectie