Meet at

EN NL

Wat is gender?
Wat is gender? Wat is gender?

Cécile B. Evans, What the heart wants, 2016, Frans Hals Museum, Met dank aan het Mondriaan Fonds.

Martha Colburn, Myth Labs, 2008, Frans Hals Museum

De Oerkap

± minuten

Frans Hals Museum in de Theatertuin van de Oerkap: 3 zondagen videokunst

Het Frans Hals Museum presenteert deze zomer een programma van drie filmvertoningen rond het thema gender bij Stadsstrand de Oerkap. De theatertuin van de Oerkap wordt omgebouwd tot een videomuseum. Met een hapje en een drankje in een relaxte sfeer zijn de belangrijke kunstvideo’s uit de hedendaagse kunstcollectie van het museum te zien. Het thema van de reeks is hoe mannelijkheid, vrouwelijkheid en alles daartussen – oftewel gender – wordt vormgegeven.

Programma

Het programma zal op drie opeenvolgende zondagen als amuse voor het festival Parksessies worden vertoond. Met werken van Michel Auder, Martha ColburnGerrit van Dijk, Iain Forsyth en Jane Pollard, Klara Liden, Julika Rudelius, en op de laatste zondag als speciale toevoeging Cécile B. Evans.

Stadsstrand de Oerkap, Harmenjansweg 95, 2031 WJ Haarlem

23 & 30 juni 2019
7 juli 2019

Tijdstip