Meet at

EN NL

Wat is gender?
Wat is gender? Wat is gender?

Cécile B. Evans, What the heart wants, 2016, Frans Hals Museum, Met dank aan het Mondriaan Fonds.

Martha Colburn, Myth Labs, 2008, Frans Hals Museum

De Oerkap

± minuten

Frans Hals Museum in de Theatertuin van de Oerkap: 3 zondagen videokunst

Het Frans Hals Museum presenteert deze zomer een programma van drie filmvertoningen rond het thema gender bij Stadsstrand de Oerkap. De Oerkap verzorgt een menu en zo zijn met een hapje en een drankje in een relaxte sfeer de belangrijke kunstvideo’s uit de hedendaagse kunstcollectie van het museum te zien. Het thema van de reeks is hoe mannelijkheid, vrouwelijkheid en alles daartussen – oftewel gender – wordt vormgegeven.

Programma

Het programma zal op drie opeenvolgende zondagen als amuse voor het festival Parksessies worden vertoond. Het thema van de eerste zondag is ‘Hoe geven we vrouwelijkheid of mannelijkheid – oftewel gender – vorm?’, de tweede sessie draait om ‘Kijken met een andere bril op’ en de derde sessie verkent de vraag ‘Hoeveel verschillende geslachten zijn er in de toekomst?’. Onder de vertoningen bevinden zich videowerken van onder andere Cécile B. Evans, Martha Colburn en Julika Rudelius. De drie sessies zijn afzonderlijk bij te wonen.

Stadsstrand de Oerkap, Harmenjansweg 95, 2031 WJ Haarlem

23 & 30 juni 2019
7 juli 2019

Tijdstip