Who is she?
Who is she? Who is she?

PATRICIA KAERSENHOUT, 'Guess Who’s Coming to Dinner Too', 2017, Installatie in De Appel, foto: Aatjan Renders

Hal

Curatoren

Ann Demeester, Manique Hendricks en Maarten de Leede

Patricia Kaersenhout (vertegenwoordigd door Galerie Wilfried Lentz)

BankGiro Loterij

Portretten vertellen

Wie heeft er een spreekwoordelijke ‘seat at the table’?

In de tentoonstelling ‘Who is she?’ vormt het monumentale werk ‘Guess Who’s Coming to Dinner Too’ van kunstenaar en cultureel activist Patricia Kaersenhout het middelpunt.

Met dit werk, bestaande uit grote, rijk gedekte eettafels vol glaswerk en geborduurde lopers, geeft Kaersenhout (onbekende) vrouwen van kleur een plek aan de tafel: een modern portret van heldinnen van verzet.

De uitdagende tentoonstelling is rond dit werk opgebouwd met oude, moderne en hedendaagse portretten uit onze collectie van kunstenaars als Charley Toorop, Hellen van Meene, Thérèse Schwartze, Otto B. de Kat, Julika Rudelius, Charles Howard Hodges en Jan Sluijters.

Met ‘Who is she?’ laat het Frans Hals Museum jou anders kijken naar de manier waarop vrouwen werden en worden gepresenteerd in musea. En laat je nadenken over welke vrouw volgens jou een plek aan tafel verdient. Zo krijgen onderbelichte verhalen over vrouwen letterlijk een plek in het museum.

Voor wie reserveer jij een plekje aan tafel?

Ontdek meer