Ann Demeester roept overheid op ook niet-rijksmusea te steunen in de Coronacrisis Ann Demeester roept overheid op ook niet-rijksmusea te steunen in de Coronacrisis

Foto: Inga Powilleit

In het NRC van 17 april roepen museumdirecteuren Ann Demeester, Benno Tempel (Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis) en Rein Wolfs (Stedelijk Museum Amsterdam) de overheid op ook de niet-rijksmusea te ondersteunen. Deze musea komen niet in aanmerking voor de steunmaatregelen die minister Van Engelshoven afgelopen week bekendmaakte, maar beheren wel collecties van nationaal en/of wereldbelang.

Lees het volledige artikel op de website van NRC.

Foto: Inga Powilleit

Ontdek meer nieuws