Frans Hals Museum feliciteert Haarlem
Frans Hals Museum feliciteert Haarlem Frans Hals Museum feliciteert Haarlem

Paul Wijkmeijer Bloemenkunst - Vazen: Jan van der Vaart - Foto: Inga Powilleit

Traktatie voor bezoekers aan locatie Hof

Maandag 23 november viert de stad Haarlem haar 775e verjaardag, een feestelijke gebeurtenis voor alle Haarlemmers. Ter gelegenheid van dit jubileum biedt het Frans Hals Museum van 24 tot en met 29 november iedere bezoeker aan locatie Hof een ‘Florale Verrassing’ aan.

Sinds Frans Hals als piepjonge migrant in Haarlem arriveerde rond de 343e stadsverjaardag, is hij uitgegroeid tot een artistiek boegbeeld van de stad: een Haarlemse Held. Als vertegenwoordiger van zijn erfenis en hoeder van een belangrijk deel van de (kunst)historische stadsschatten, viert het Frans Hals Museum de 775e verjaardag van Haarlem met alle Haarlemmers. Komende week ontvangen bezoekers aan locatie Hof daarom een bloem, voor een klein verjaardagsfeestje thuis. Want behalve de ‘Haarlemse Helden’ en ‘Alle Schuttersstukken’, is daar nu ook de unieke herfsteditie van ‘Museum in Bloei’ te zien.

MUSEUM IN BLOEI
‘Museum in Bloei’ is al meer dan dertig jaar een begrip in het Frans Hals Museum en vindt nu voor het eerst in het najaar plaats. Zes weken lang worden zalen met oude meesters en hedendaagse kunst voorzien van bloemcreaties in de mooiste design- en historische vazen. Na de presentatie van het Vip’s team van de Vrienden van het Frans Hals Museum onder leiding van Vibeke Struben, is het nu de beurt aan de Haarlemse bloemkunstenaar Paul Wijkmeijer. Samen met zijn team van het vermaarde bloemenatelier Klavertje Vijf, toont hij tot en met 6 december hun spannende creaties van verse bloemen, waarbij gewaagde composities niet worden geschuwd.

Museum in Bloei‘ is een project van de Vrienden van het Frans Hals Museum.

Frans Hals trakteert
Van 24 t/m 29 november