Tot 30 september is een aantal zalen in locatie HOF niet toegankelijk.  Alle schuttersstukken van Frans Hals en meer topstukken uit de collectie zijn wel te bewonderen. Locatie HAL is gesloten en opent op 11 november weer met The Rhythm of the Night.

Koop tickets

IMC Summer School treedt in de voetsporen van Frans Hals
IMC Summer School treedt in de voetsporen van Frans Hals IMC Summer School treedt in de voetsporen van Frans Hals

De kinderen leren kijken als een echte kunstenaar

Trots op zijn schilderij

“Wat zijn ze warm gekleed op de schilderijen,” merken de kinderen op, “het is buiten al zo warm en zij dragen sjaals en hoeden!”

Deze zomer was de IMC on Tour Summer School net als vorig jaar op bezoek bij het Frans Hals Museum. De Summer School van IMC On Tour biedt workshops en excursies tijdens de zomervakantie aan kinderen die zijn ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en (in de meeste gevallen) net een verblijfsstatus hebben gekregen. In plaats van thuiszitten waar verveling op de loer ligt, gaan ze juist op pad om leuke en leerzame activiteiten te doen, zoals leren schilderen als de beroemde kunstenaar Frans Hals.

Bijna dertig enthousiaste leerlingen deden mee met de workshop. Samen met een museumdocent gingen ze naar de schutterszaal en leerden ze kijken naar de schilderijen van Frans Hals. Net zoals een echte kunstenaar dat zou doen.

Kijk eens naar de handen, wat doen ze? Wie kan een van mannen op het schilderij nadoen? En wie heeft Frans Hals gevonden op het schilderij?

“De kinderen vielen stijl achterover van het feit dat sommige schilderijen al meer dan 400 jaar oud zijn.” – Jildou Feenstra- Coördinator IMC on Tour Haarlem.

Terug in Studio H mochten de kinderen met penseel en verf aan de slag om de losse toets van Frans Hals te toetsen. Dat betekent niet te netjes en met veel beweging. En dat ging de kinderen bijzonder goed af.

De kinderen leren kijken als een echte kunstenaar

Doe deze schilderworkshop ook met je klas

Deze schilderworkshop kun je ook boeken als schoolprogramma voor groep 6 t/m 8 van het primair onderwijs en voor VMBO, HAVO of VWO klas 1 en 2.

Trots op zijn schilderij

Bekijk de onderwijsprogramma's
IMC on Tour

IMC on Tour sluit aan bij de natuurlijke motivatie van kinderen om de wereld te ontdekken. Op maar liefst 10 locaties door het land, gedurende 2 weken wordt er tijdens dit speciale zomerprogramma extra aandacht besteed aan natuur, kunst & cultuur en sport & spel. Naast ontdekken en leren is er veel ruimte voor ontspanning en plezier.

Ontdek meer nieuws