Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

Klopt het dat het museum twee locaties heeft?

Dat klopt, het Frans Hals Museum is één museum verdeeld over twee locaties: Hof, gelegen aan het Groot Heiligland 62, en Hal, gelegen aan de Grote Markt 16. Hof huisvest onze bijzondere collectie oude meesters, Hal onze vernieuwende collectie moderne en hedendaagse kunst.

 

Kom je speciaal voor onze huismeester Frans Hals? Zijn werken vind je alleen op locatie Hof!

 

Klik hier voor meer verdiepende informatie over het Frans Hals Museum, haar geschiedenis en gebouwen.

Wat is er te zien in het museum?

Hoewel het museum met trots de naam draagt van de beroemdste kunstenaar uit Haarlem, omvat het museum méér dan werken van Frans Hals alleen. In het Frans Hals Museum ontmoeten oude, moderne én hedendaagse kunstwerken elkaar. Het uitgangspunt hierbij is het transhistorische: de verbondenheid van kunst door de eeuwen heen.

 

Op beide locaties van het museum zijn het hele jaar door afwisselende tentoonstellingen te bezichtigen. Weten wat er nu te zien is? Klik dan hier voor onze kalender.

Wat zijn de toegangsprijzen van het museum?

Volwassenen                                          €16,00
19 t/m 24 jaar, CJP                                 €8,00
0 t/m 18 jaar                                            Gratis
Groepen (vanaf 15 personen)             €13,00
Vrienden/Beminnaers/Roemers           Gratis
Museumkaart/ICOM kaart/                  Gratis
BankGiro Loterij VIP-Kaart/
Vereniging Rembrandt/Holland
Pass/iAmsterdam City Card/
HaarlemPas/
Begeleiderskaart

 

Vergeet niet je (geldige) kortingspas mee te nemen: die wordt gecontroleerd bij de ingang van het museum. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kan er om een legitimatiebewijs worden gevraagd.

 

Bij tentoonstellingen met bruikleenwerk kan het zijn dat er een toeslag moet worden betaald.

Waar kan ik een ticket kopen?

Tickets zijn zowel via de website als aan de kassa van het museum (op beide locaties) te koop. Klik hier om uw tickets online te bestellen.

Heb ik voor beide locaties van het museum een apart ticket nodig?

Nee, je ticket is geldig voor een bezoek aan beide locaties van het museum: Hof en Hal.

Hoe lang is een ticket geldig?

Het kan zo zijn dat je na een uitgebreid bezoek aan Hof geen tijd meer hebt om diezelfde dag ook nog een bezoek te brengen aan Hal, of andersom. Daarom is je ticket geldig tot een week na de aankoopdatum. Let wel: je kunt beide locaties slechts eenmaal bezoeken met hetzelfde ticket.

Kan ik mijn ticket ruilen/geld terugkrijgen?

Gekochte tickets kunnen niet worden gerestitueerd. Heb je vragen over je ticket? Neem dan contact op met support@globalticket.nl.

Kan ik een groepsreservering maken?

Ja dat kan. Voor ons is het fijn om het vooraf te weten als er een gezelschap van 10 personen of meer komt. Daarom vragen we groepen om hun bezoek aan te kondigen per e-mail. Dit kan via groups@franshalsmuseum.nl.

 

Klik hier voor meer informatie over groepsbezoeken en touroperators.

Worden er rondleidingen gegeven in het museum?

Jazeker, we hebben een groep ervaren, goed onderlegde en bovenal vriendelijke museumdocenten voor je klaar staan. Zij weten van oude, moderne én hedendaagse kunst en zijn ook benieuwd wat je ervan vindt. Ontdek samen de boeiende verhalen achter kunst van vroeger en nu.

 

Rondleidingen dienen van te voren gereserveerd en betaald te worden. Klik hier voor meer informatie over de rondleidingen.

Is het mogelijk om aan de kassa een museumkaart te kopen?

Ja dat is mogelijk, zowel op locatie Hof als Hal. Je kunt met je nieuwe museumkaart direct naar binnen.

Wat zijn de openingstijden van het museum?

Voor beide locaties gelden de volgende openingstijden:

 

  • Maandag                           Gesloten
  • Dinsdag t/m zaterdag         11.00 – 17.00 uur
  • Zon- en feestdagen*           12.00 – 17.00 uur

 

* Geopend op Tweede Kerstdag, Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Bevrijdingsdag. Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Hoe bereik ik het museum?

Locatie Hof is gelegen aan het Groot Heiligland 62, locatie Hal aan de Grote Markt 16. Onze twee locaties liggen een mooie wandeling van slechts zeven minuten uit elkaar. Klik hier voor een kaart van de looproute.

 

Bereikbaarheid per auto
De parkeergarages Houtplein en De Kamp liggen beide op 5 minuten loopafstand van locatie Hof. Parkeergarage Appelaar ligt op 3 wandelminuten van locatie Hal. Met een invalidenparkeerkaart mogen auto’s in heel Haarlem gratis staan op een algemene parkeerplaats voor mindervaliden én in de parkeervakken. De kaart is niet geldig in de parkeergarages.

 

Bereikbaarheid per bus
Locatie Hof

  • Buslijn 3: halte Frans Hals Museum
  • Buslijn 2, 73 en 300: halte Verwulft. 4 minuten lopen via de Gedempte Oude Gracht.
  • Interlokale buslijnen 50, 80, 340, 356, 346: halte Tempelierstraat. 5 minuten lopen via Houtplein, Grote Houtbrug en Gasthuisvest.

Locatie Hal

  • Buslijn 2, 3 en 73: halte Nassaulaan, lopen via de Zijlstraat.
  • Buslijn 300: halte Verwulft. 3 minuten lopen via de Grote Houtstraat.
  • Interlokale buslijnen 50, 80, 340, 356, 346: halte Tempelierstraat. 10 minuten lopen via Houtplein en Grote Houtstraat.

 

Bereikbaarheid te voet
Locatie Hal
13 minuten lopen vanaf het NS station richting centrum, over de Kruisweg en de Kruisstraat, door de Barteljorisstraat tot aan de Grote Markt.

Locatie Hof
7 minuten extra lopen. Vanaf de Grote Markt (Locatie Hal) de Grote Houtstraat in tot aan de Gedempte Oude Gracht (stoplicht). Hier linksaf. De derde straat rechts is Groot Heiligland.

Welke speciale voorzieningen biedt het museum?

Minder-validen
Locatie Hof is met een rolstoel voor het grootste deel te bezoeken. Alleen de zaal waarin het Poppenhuis wordt tentoongesteld en de ruimte waarin activiteiten worden aangeboden zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Locatie Hal is ook grotendeels te bezoeken met een rolstoel, alleen de derde etage niet. Helaas is Hal niet toegankelijk voor  gebruikers van een scootmobiel.
Op beide locaties zijn er een aantal rolstoelen beschikbaar. Wij zetten er met plezier eentje voor je klaar. Je kunt hiervoor bellen naar 023-5115775.

 

Begeleiders
Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen een begeleider meenemen. Deze begeleider mag gratis naar binnen. Wel heeft hij/zij een (gratis) toegangskaart nodig, deze kan worden opgehaald bij de kassa. Wij behouden ons daarbij het recht om te vragen naar een Begeleiderskaart.

 

Hulphonden
Hulphonden die ter begeleiding van hulpbehoevenden meekomen zijn toegestaan in het museum. Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan.

 

Baby´s en kinderen
Kinderwagens zijn toegestaan in het museum. Rugdragers daarentegen niet, dit vanwege het omstotingsgevaar dat het dragen hiervan met zich meebrengt. Op locatie Hof is een verschoonruimte aanwezig.

Wat mag ik mee het museum innemen?

Om de veiligheid van onze collectie te waarborgen vragen wij je om grotere tassen (rug-, schouder-, etc.) op te bergen in een van onze gratis kluisjes. Kleinere tassen mogen mee het museum in, mits deze aan de voorzijde van het lichaam gedragen worden. Tevens is er een garderobe aanwezig voor jassen.

 

Het consumeren van eten en drinken is niet toegestaan in het museum.

 

De uitgebreide versie van de bezoekersvoorwaarden kun je hier lezen.

Is er gratis WiFi in het museum?

Ja, er is gratis WIFI beschikbaar in het museum.

Mag ik fotograferen in het museum?

Fotograferen is toegestaan, maar zonder flits. Voor professioneel gebruik (bijvoorbeeld met kunstlicht en een statief) verzoeken wij je eerst even contact met ons op te nemen via meet@franshalsmuseum.nl.

Is er een museumwinkel aanwezig?

Ja, beide locaties hebben een museumwinkel. De winkel in Hal betreft een kleine shop met voornamelijk boeken. Hof heeft een grotere winkel met een uitgebreider assortiment. De openingstijden van de winkels zijn gelijk aan die van het museum. Je hebt geen toegangskaartje nodig om een kijkje te nemen in onze winkels!

Is er een café aanwezig?

Hal heeft geen museumcafé, Hof wel. Hier kun je terecht voor goede koffie, heerlijke broodjes, taart en lekkere drankjes! Het café opent tegelijk met het museum, maar gaat een halfuur eerder dicht. je hebt geen toegangskaartje nodig om te genieten in ons museumcafé!

En audiotours, hebben jullie die ook?

Op het moment alleen in Hal, in het Nederlands. Er wordt hard aan gewerkt om zo snel mogelijk nieuwe audiotours te ontwikkelen die aansluiten op de huidige tentoonstellingen in zowel Hof als Hal. De audiotours zullen wij gratis aanbieden en zullen beschikbaar zijn in het Nederlands en Engels.

Kan ik (een zaal in) het museum afhuren?

Ja, dat kan. Wij bieden u graag de mogelijkheid het Frans Hals Museum als decor te laten fungeren van uw evenement. Voor de mogelijkheden en kosten kun je contact opnemen met meet@franshalsmuseum.nl. Dit geldt ook voor de huur van lezingenruimtes.

Wat een geweldig museum, dat Frans Hals Museum! Hoe kan ik het steunen?

Goh, wat aardig van je. Wij kunnen je hulp goed gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te steunen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan ik beeldmateriaal opvragen in hoge resolutie?

Op de perspagina is per tentoonstelling een persmap te downloaden. Daar vind je de beelden uit de tentoonstelling die zijn goedgekeurd voor gebruik door de pers. Wil je ander beeldmateriaal opvragen? Stuur je verzoek dan naar photoservice@franshalsmuseum.nl.

Hoe kan ik een bruikleen aanvragen?

Alle informatie over het aanvragen van een bruikleen vind je hier.

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3