Meet at

Haarlem

Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

EN NL

The New York Times

Museums Shake Things Up by Mixing Old and New

Nowadays, Hals ranks with his compatriots Rembrandt and Vermeer in the pantheon of art history, but Ann Demeester, director of the Frans Hals Museum in Haarlem, prefers to see him as a “transhistorical” figure.

NRC

Hals als inspiratie voor wetenschap en kunst

Museum De Hallen en het Frans Hals Museum zijn gefuseerd. Samen tonen ze hedendaagse reflecties op de Haarlemse meester.

NRC

Magistrale werken van een ‘uitgedoofde’ schilder

Na een jarenlange restauratie presenteert het Frans Hals Museum de beroemde groepsportretten van de hand van Hals, die er ooit om werd verguisd.

De Volkskrant

'Meedogenloze oude wijven' hebben na vier jaar restauratie weer een frisse blos

De regentenstukken van Frans Hals hangen er weer puik en fris bij, na vier jaar restauratie. Helaas kon het groene tafelkleed op een van de drie schilderijen niet worden hersteld.

Trouw

Was Frans Hals ongeduldig, een sloddervos of zag hij niet meer zo goed?

Ook bij beroemde schilders ging wel eens wat mis. Bij de restauratie van de regentenstukken van Frans Hals bleek dat hij niet altijd het geduld had om te wachten tot de olieverf goed droog was.

Het Parool

Wat is een échte Frans Hals?

De schuttersstukken van Frans Hals worden onderzocht met een macroröntgenfluorescentiescanner. Daarmee gaat het Frans Hals Museum bepalen of een schilderij een échte Frans Hals is of niet.

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3