Portret van een man, mogelijk Willem van Warmondt
Portret van een man, mogelijk Willem van Warmondt Portret van een man, mogelijk Willem van Warmondt

Door Frans Hals

Portret van een man, mogelijk Willem van Warmondt

Dit is mogelijk een portret van Willem van Warmondt (1583-1649). Hij was eigenaar van brouwerij ’t Gecroonde Ancker en burgemeester van Haarlem. Van Warmondt vervulde daarnaast ook diverse functies bij de Cluveniersschutterij. Hij staat als kapitein afgebeeld op het schuttersstuk van de Cluveniersschutterij uit 1627 (rechts op de voorgrond, nummer 3).

Jaar

Tentoongesteld

Yes

olieverf op doek

Afmetingen

114 x 99 cm (44 7/8 x 39in.)

Credit

Frans Hals Museum, Haarlem, langdurig bruikleen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Ontdek meer kunstwerken in schilderij