Spaanse Bloemenpracht
Spaanse Bloemenpracht Spaanse Bloemenpracht

Een kopje met water en een roos op een zilveren schotel, Francisco de Zurbarán, London National Gallery

Stillevens uit de 17e eeuw

Geïnspireerd door Nederlandse en Italiaanse stillevens bereikten Spaanse bloemstillevenschilders een hoog niveau en wisten eigen, originele elementen te introduceren, die het Spaanse bloemstilleven een unieke kwaliteit hebben gegeven. Dit is in Nederland niet algemeen bekend.
In samenwerking met de Sociedad Estatal para Exposiciones internacionales en het Prado Museum in Madrid werd een tentoonstelling georganiseerd over het 17de-eeuwse bloemstilleven in de Spaanse schilderkunst, die bestond uit een veertigtal werken van belangrijke Spaanse bloemstillevenschilders, zoals Juan de Hamen (1596-1631), Ponce, de Camprobin, Hiepes, de Arellano, Pérez en de la Corte.

Ontdek meer