Meet at

Aart Taminiau

toevoegen aan bezoek

toevoegen aan bezoek

Een zoektocht naar de identiteit van de Oude vrouw met maskers

In de nok van Frans Hals Museum – Hal – ‘De Bovenkamer’ genaamd – maakt een gastcurator jaarlijks een visueel verhaal op basis van de museumcollectie. Dit jaar dook Aart Taminiau in de collectie en ging op ontdekkingstocht.

Taminiau maakte een reconstructie van de herkomst van het schilderij Oude vrouw met maskers dat wordt toegekend aan de schilder James Ensor. Is het wel een werk van deze kunstenaar, of zou zijn goede vriend Willy Finch het hebben geschilderd? En welke rol speelt Frans Ha Is in het oeuvre van beide mannen? Taminiau toont zijn visie op Oude vrouw met maskers door de ogen van kunsthistoricus Herbert van der Zalm.

Aart Taminiau (1982) is illustrator, filmmaker en animator. Voor iemand van zijn generatie gebruikt hij atypisch gereedschap: kroontjespen en Oost-Indische inkt. Van Taminiaus hand verschenen de graphic novel De kraker, de agent, de jurist en de stad (2014) en het beeldverhaal Wol (2016), beide bij De Bezige Bij.

De presentatie van Aart Taminiau sluit aan op de Stripdagen Haarlem (25 mei t/m 3 juni 2018), tweejaarlijks festival met dit jaar als thema De Maakbare Mens.

Ontdek meer

Het Fenomeen Hals
Een inkijk in de fascinerende wereld van Frans…
Ruis!